Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΡΓΟΣΕ: Μέσα στο καλοκαίρι ξεκινά το έργο της γραμμής Ροδοδάφνη - Ψαθόπυργος

ΕΡΓΟΣΕ: Μέσα στο καλοκαίρι ξεκινά το έργ...

Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός

Προχωρούν οι διαδικασίες για τα μεγάλα έργα της ΕΡΓΟΣΕ καθώς η κινητικότητα πλέον είναι πολύ μεγάλη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ypodomes.com τα σημαντικά έργα που δημοπρατήθηκαν είναι σε φάση ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας με σημαντική όμως χρονική καθυστέρηση.

Για τα δύο μεγάλα έργα υποδομής, Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος (που περιλαμβάνει και τη σήραγγα Παναγοπούλας) κόστους 315 εκ.ευρώ και η Β` φάση ανάπτυξης του Θριάσιου Πεδίου κόστους 150εκ.ευρώ, οι συμβάσεις έχουν σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν σταλεί στην Βουλή για κύρωση και θεωρητικά μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε τις υπογραφές των συμβάσεων.

Για το μεγάλο έργο ολοκλήρωσης του τμήματος Τιθορέα-Δομοκός που περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης, είμαστε σε αναμονή. Το έργο με κόστος 415 εκ.ευρώ με την ολοκλήρωση του θα ενώσει με ηλεκτροκίνητα τρένα για πρώτη φορά την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη με χρόνους που θα φτάνουν τις 3 ώρες και 15 λεπτά.

Όμως τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ συνεχίζονται. Τα δύο έργα "σκούπες" Κιάτο-Διακοπτό και Πειραιάς-3 Γέφυρες είναι σε φάση εκπόνησης των τευχών δημοπράτησης. Θεωρητικά τα έργα αυτά μέχρι το Φθινόπωρο θα μπορούν να δημοπρατηθούν. Με το πρώτο ολοκληρώνονται τα έργα υποδομής-επιδομής από το Κιάτο μέχρι το Διακοπτό ενώ στο έργο Πειραιάς-3 Γέφυρες περιλαμβάνεται και το έργο της ολοκλήρωσης της ηλεκτροκίνησης.

Και τα δύο έργα είναι κρίσιμα καθώς είναι συμπληρωματικά στα ήδη υπάρχοντα. Στα σχέδιο της ΕΡΓΟΣΕ θα έχουμε όμως και συνέχεια καθώς υπολείπεται το έργο ηλεκτροκίνησης της γραμμής Κιάτο-Ψαθόπυργος (ίσως και Ρίο).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις