Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Ο ΠΑΟ νίκησε εύκολα τον Πανιώνιο

Μπάσκετ: Ο ΠΑΟ νίκησε εύκολα τον Πανιώνιο

Στον πρώτο ημιτελικό των πλέι-οφ

Ζαλισμένος από το… σφυροκόπημα του Παναθηναϊκού, ο προπονητής του Πανιωνίου το 2005, Μέμος Ιωάννου, είχε παρομοιάσει το ΟΑΚΑ με «πεδιάδα, στην οποία σε πυροβολούν από παντού και δεν ξέρεις που να κρυφτείς»! Οκτώ χρόνια μετά από εκείνο το 92-69, ο Πανιώνιος ένιωσε την Τετάρτη το ίδιο συναίσθημα, κόντρα στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Γενικώς όμως, πέρα από το 84-61 του πρώτου ημιτελικού της Α1 στο ΟΑΚΑ, τα αποτελέσματα μεταξύ των δύο ομάδων στα πλέι-οφ δείχνουν ότι οι Πράσινοι έχουν επιβάλλει μια… πελατειακή σχέση με τον Πανιώνιο. Μια ντουζίνα νίκες, χωρίς να έχουν γνωρίσει ήττα, μετρά πλέον ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τους Κυανέρυθρους και όπως φαίνεται η καταμέτρηση θα συνεχιστεί την Παρασκευή (31/5, 20.00 ΕΤ1) στο δεύτερο ημιτελικό της σειράς.

Για τον Πεδουλάκη βεβαίως αυτά τα ρεκόρ και η διαφορά στο τελικό σκορ δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Εκείνο που μετρά είναι η συνεχή βελτίωση στον αμυντικό τομέα, η καλύτερη λειτουργία της ομάδας στην επίθεση σε συνδυασμό με την ένταξη και προσαρμογή των Ραμέλ Κέρι και Αρ.Τι.Γκουίν στη φιλοσοφία και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.
Ύστερα από πέντε αγώνες ο Κέρι μοιάζει βέβαιο ότι θα δώσει πολλές λύσεις δίπλα στον Διαμαντίδη και τον Ούκιτς, ενώ στο τρίτο δείγμα γραφής του ο Γκούιν δεν παρουσίασε αυτά που περιμένει ο Πεδουλάκης. Ο νεοφερμένος Αμερικανός βγάζει πάθος και ενέργεια, όμως στην επίθεση δεν βοήθησε από μακρινή απόσταση (0/4), δεν δημιούργησε, ούτε εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του στα ριμπάουντ (1). Το ενθαρρυντικό είναι πως αυτή τη φορά έδειξε να μην είναι τόσο μπερδεμένος και να ψάχνει τις κινήσεις του στα συστήματα της ομάδας. Ωστόσο είναι πρόωρο και άδικο να κριθεί, καθότι βρίσκεται μόλις 10 ημέρες στην Αθήνα!

Ο Κέρι (αγωνίστηκε 23’) ήταν και πάλι εντυπωσιακός. Στο εκπληκτικό για τον ΠΑΟ τρίτο 10λεπτο (30-15), ο Αμερικάνος είχε 4/4 τρίποντα, ενώ μοιράζοντας και πέντε ασίστ επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως θα προσφέρει στον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης, πολλά από όσα έλειπαν από την περιφέρεια τους.

Το ευχάριστο για τον Πεδουλάκη ήταν πως αναμένοντας  τον Γκουίν (αγωνίστηκε μόνο 10’)  να... έρθει στο παιχνίδι του ΠΑΟ, είδε τον Σχορτσιανίτη να δίνει συνέχεια στην καλή απόδοση της Καλλιθέας και να είναι αποτελεσματικός στο low-post, απέναντι σε μια φροντ-λάιν που έχει καλές μονάδες. Αντίθετα με τον Γκιστ που δεν ήταν στα εντυπωσιακά επίπεδα του τελευταίου αγώνα!

Αν οι δύο νεοφερμένοι Αμερικανοί βοηθήσουν τους κυπελλούχους κι αν παίκτες όπως ο Σοφοκλής κι ο Γκιστ ανεβούν επίπεδο, τότε θα συμβεί αυτό που επιζητά εναγωνίως ο Πεδουλάκης. Θα μεγαλώσει το rotation και ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο... Γιατί αυτό έχει σημασία για τον ΠΑΟ και όχι τα ρεκόρ με τον Πανιώνιο στα πλέι-οφ!

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 41-30, 71-45, 84-61

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σχορτσανίτης 10(3/4δ, 4/5β), Μπράμος 3, Κέρι 14(4/5τρ, 5ασ), Ματσιούλις 10(2/3τρ), Ούκιτς 7, Λάσμε11, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 11(1/1δ, 3/4τρ, 8ας), Γκιστ 2, Γκουίν 4(0/4τρ), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 3.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπόγρης 2, Πέιν 11(3/4δ, 5./6β), Αθηναίου 2, Κις, Μίλμπουρν 8, Αθανασούλας 4, Μπατής, Γιάνκοβιτς 10(1/2δ, 2/3τρ, 3/3β), Καββαδάς 4, Παππάς 14, Αγραβάνης 4, Μπούκερ 2.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports