Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Κοντογιάννης: Να ενταχθεί ο ανεμοστρόβιλος στην έννοια της θεομηνίας

Γ. Κοντογιάννης: Να ενταχθεί ο ανεμοστρό...

Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ ζητεί να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση

Επανέρχεται στο ζήτημα της ένταξης του ανεμοστρόβιλου στην έννοια της θεομηνίας, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 10 του Ν. 2576/98, ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, με νέα Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητεί για άλλη μια φορά από τον αρμόδιο Υπουργό, να ενταχθεί, με νομοθετική ρύθμιση, ο ανεμοστρόβιλος στην έννοια της θεομηνίας του άρθρου 10 του Ν.2576/98 ώστε σε περίπτωση που προκαλούνται καταστροφές από το συγκεκριμένο φαινόμενο να ξεκινούν αυτόματα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, καθώς:

Πρώτον, η εμφάνιση των ανεμοστρόβιλων στην Ηλεία είναι πλέον συχνή, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και πάγιο κεφάλαιο.
Δεύτερον, όπως επισημαίνει ο κ. Μιχάλη Σιούτας, διδάκτωρ μετεωρολογίας του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ: «Η Οκλαχόμα της Ελλάδας είναι η Ηλεία, όπου εμφανίζονται κάθε χρόνο μικροί ανεμοστρόβιλοι που προκαλούν σοβαρές ζημιές».

Τρίτον, σύμφωνα με την απάντηση του Αν. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Καλογιάννη στην υπ. αριθμ. 4974/10.12.2012 Ερώτηση που είχε καταθέσει επί του θέματος στη Βουλή: «Το Υπουργείο προτίθεται να μελετήσει την έκταση των φαινομένων ανεμοστρόβιλου προκειμένου να κριθεί η ένταξή τους στην έννοια της θεομηνίας, όπως ορίζεται στο άρθρο 10 του Ν. 2576/98».


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις