Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιατί «ξερνάει» οβίδες η θάλασσα της Βουλιαγμένης

Γιατί «ξερνάει» οβίδες η θάλασσα της Βουλιαγμένης

Βρέθηκαν άλλες τέσσερις σήμερα

Άλλες τέσσερις οβίδες εντοπίστηκαν σήμερα στην πλαζ Βουλιαγμένης, μετά το περιστατικό της Δευτέρας, με τον εντοπισμό οβίδας από λουόμενο. Η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης ενημερώθηκε το μεσημέρι από ιδιωτική καταδυτική σχολή, ότι στη θαλάσσια περιοχή πλαζ Βουλιαγμένης, βρέθηκαν εντός της θάλασσας, τέσσερις οβίδες μήκους περίπου 30cm και διαμέτρου 15cm, διάσπαρτες σε απόσταση 15 - 150 μέτρων από τη στεριά και σε βάθος 1 έως 4 μέτρων περίπου.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί σημαντήρες για τη σήμανση της θέσης τους και η περιοχή επιτηρείται περιοδικά από τη Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, επικράτησε αναστάτωση στην πλαζ της Βουλιαγμένης, όταν ένας λουόμενος ανακάλυψε μια οβίδα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στη Βουλιαγμένη, την οποία και έβγαλε από τη θάλασσα με τα χέρια.

Η πλαζ εκκενώθηκε άμεσα, ενώ η οβίδα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Μια εξήγηση για το γεγονός του εντοπισμού οβίδων στη θάλασσα της Βουλιαγμένης, μπορεί να είναι η μάχη της 10ης Δεκεμβρίου του 1944, την περίοδο των «Δεκεμβριανών», όπου ερρίφθη μεγάλη ποσότητα οβίδων, όλμων και άλλων πυρομαχικών.

Είχε προηγηθεί η κατάληψη, από άντρες του ΕΛΑΣ, των φυλακών της Χωροφυλακής Βουλιαγμένης, απ' όπου στη συνέχεια ακολούθησε η επίθεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις