Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Λούνα Παρκ γίνεται ογκώδες πολυκατάστημα- Άρχίζει η κατασκευή- "Ανάσα" μια μικρή πλατεία στο ενδιάμεσο

Πάτρα: Το Λούνα Παρκ γίνεται ογκώδες πολ...

Ο χώρος έχει περιφραχθεί και αναμένεται να αρχίσει άμεσα η ανοικοδόμηση

Σε πολυκατάστημα θα μετατραπεί ο χώρος που περικλύεται μεταξύ των οδών Αγίας Σοφίας, Αθηνών και Ιωαννίνων στην Πάτρα, τον οποίο διεκδικούσαν πριν από κάποια χρόνια τα παιδιά της γειτονιάς του Αγίου Αλεξίου και πέριξ αυτού για να παίζουν και είχαν συγκινήσει με τη δράση τους. Πρόκειται για έναν χώρο για τον οποίο το 2005 είχαν κινητοποιηθεί οικολογικές οργανώσεις και δεκάδες εκπρόσωποι φορέων, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν τη διάσωσή του.

Το πολυκατάστημα μάλιστα, όπως διαπιστώνει το thebest.gr αναμένεται να αρχίσει να κατασκευάζεται άμεσα καθώς ο χώρος έχει ήδη περιφραχθεί, προϊδεάζοντας για τον όγκο του κτιρίου που θα κατασκευαστεί.

Ό χώρος αυτός λειτουργούσε παλιά ως  λούνα παρκ και ήταν χαρακτηρισμένος ως ελεύθερος χώρος. Κάποια στιγμή όμως αποχαρακτηρίστηκε καθώς ο Δήμος δεν είχε τα χρήματα  για να εξακολουθήσει να το δεσμεύει ως κοινόχρηστο χώρο,γεγονός που προκάλσε κινητοποίηση των κατοίκων που κυνήγησαν την υπόθεση, επί χρόνια, δικαστικά.

Το δικαστήριο ωστόσο δικαίωσε τον ιδιοκτήτη και έτσι ένας ελεύθερος χώρος μετατρέπεται σε ένα ογκώδες κτίριο.

Μόνη ανάσα ένας χώρος πρασίνου, μια μικρή πλατεία, που κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος μεταξύ του σχολείου και του εν λόγω οικοπέδου, έκτασης 4.210,16 τ.μ. που θα κατασκευαστεί απο την ιδιοκτήτρια εταιρεία αφού προηγουμένως εγκριθεί η μελέτη κατασκευή του από το Δήμο Πατρέων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις