Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Την επαναδραστηριοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων Νέων εξετάζει ο Στυλιανίδης

Την επαναδραστηριοποίηση των Τοπικών Συμ...

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον γ.γ. Νέας Γενιάς

Τρόποι και προτάσεις αύξησης της συμμετοχής των νέων στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης με την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Νέων (θεσμός που ξεκίνησε το 2008, αλλά ατόνησε στη συνέχεια), εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον γενικό γραμματέα Νέας Γενιάς Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε, ότι «η ενθάρρυνση των νέων να συμμετέχουν στην πολιτική τόσο κεντρικά όσο και σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντική διότι τώρα που παρέρχεται σταδιακά η εποχή του τυφλού αρνητισμού έχει αξία με τις απόψεις τους, οι ίδιοι να διαμορφώνουν την Ελλάδα του αύριο μέσα στην οποία θα κληθούν να ζήσουν και να πρωταγωνιστήσουν».

Έκανε γνωστό δε, ότι το υπουργείο Εσωτερικών διαμεσολαβώντας προς την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ είναι έτοιμο να αναλάβει πρωτοβουλία για την εδραίωση ενός θεσμικού διαλόγου και συστηματικής συνεργασίας με τη ΓΓ Νέας Γενιάς.

Από την πλευρά του, ο κ. Κανελλόπουλος δήλωσε, ότι «η ανασύσταση των Τοπικών Συμβουλίων Νέων είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς οι νέοι πρέπει να αναμειχθούν στα κοινά, ξεκινώντας από την τοπική αυτοδιοίκηση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις