Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Σήμερα αποφασίζουν οι καθηγητές για τις κινητοποιήσεις εν μέσω πανελληνίων - Δόθηκαν 1900 φύλλα επιστράτευσης

Αχαΐα: Σήμερα αποφασίζουν οι καθηγητές γ...

Φωτό και βίντεο από το χθεσινό συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου

Σήμερα στις 7 οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν γενική συνέλευση , στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, προκειμένου να ψηφίσουν αν θα εγκρίνουν την πρόταση της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις. Στο μεταξύ ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τα φύλλα επιστράτευσης.

Εκεί οι καθηγητές θα αποφασίσουν τη στάση τους, για τη μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου, δεδομένου της επιστράτευσης.

Μιλώντας στο thebest.gr, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αχαΐας Αθ. Σπίνος κάλεσε τους συναδέλφους του σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση «απέναντι στην εκβιαστική λογική και την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης».

Ο κ. Σπίνος πρόσθεσε πως:

«Οφείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να μην λειτουργεί από nonpaper και να βάζει μπροστά ως συνηγόρους κάποιους δημοσιογράφους για τη στηρίξουν αλλά πρέπει να βγει η ίδια και να πάψει να κρύβεται για να πει στον ελληνικό λαό γιατί επέλεξε να ταλαιπωρήσει την ελληνική κοινωνία και να εκβιάσει τον εκπαιδευτικό με τις συγκεκριμένες της αποφάσεις.»

Πρόσθεσε δε, απαντώντας στην αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού πως:

«Συντεχνία είναι αυτοί που δεν έχουν υποφέρει καθόλου από την κρίση, ο ελληνικός λαός τους γνωρίζει πολύ καλά. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος θεωρούσε χουντικές τις μεθόδους που ο ίδιος τώρα χρησιμοποιεί»

Στο μεταξύ ξεκίνησε χθεςη επίδοση των φύλλων επιστράτευσης σε 1.900 καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, στο Νομό Αχαϊας μετά την απόφασή τους για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η επίδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις