Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επεισοδιακή καταδίωξη τσιγγάνων διαρρηκτών

Επεισοδιακή καταδίωξη τσιγγάνων διαρρηκτών

Συνέβη στην Εύβοια

Μετά από πολύωρη περιπετειώδη καταδίωξη σε αγροτικές οδούς και χωράφια, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Χαλκίδας κατόρθωσαν να βάλουν στο χέρι ένα από τα μέλη της σπείρας τσιγγάνων που είχαν γίνει «πονοκέφαλος» εδώ και τρεις μήνες στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας διαπράξει τουλάχιστον δέκα διαρρήξεις με λεία 90.000 ευρώ σε μετρητά και τιμαλφή!
Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά την καταγγελία μιας 74χρονης ότι τέσσερις άγνωστοι μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι της στη Νέα Λάμψακο, άρπαξαν 230 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή με ένα αγροτικό. Το φορτηγάκι  εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Χαλκίδας, αλλά ο οδηγός πάτησε γκάζι, βγήκε από το δρόμο και χώθηκε στα χωράφια ως τη στιγμή που το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι επιβάτες σκόρπισαν τρέχοντας προς διαφορετικές κατευθύνσεις!

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη μέσα στις λάσπες, που είχε αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας 22χρονος τσιγγάνος παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Στο αγροτικό κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τέσσερα ζευγάρια κάλτσες που οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως… γάντια για να μην αφήνουν ίχνη και μικρό χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στην 74χρονη. Ο νεαρός οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου ανακρίθηκε.

Κατά την προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι μαζί με άλλους τρεις τσιγγάνους ηλικίας 28, 23 και 18 χρόνων είχαν διαρρήξει από τις 22 Φεβρουαρίου δέκα σπίτια και είχαν αρπάξει κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Το φορτηγάκι που ανήκει στον 23χρονο κατασχέθηκε και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της σπείρα και την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις