Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πεθαίνει το παιδί τους επειδή προσεύχονται αντί να απευθυνθούν σε γιατρό

Πεθαίνει το παιδί τους επειδή προσεύχοντ...

Οι εισαγγελείς ανέφεραν πως θα απαγγελθούν κατηγορίες στο ζευγάρι,

Τι κι αν είχαν χάσει το 2009 το πρώτο τους παιδί, το οποίο για να το θεραπεύσουν από την πνευμονία, προσεύχονταν αντί να απευθυνθούν σε γιατρό; Οι απαράδεκτοι γονείς, Χέρμπερτ και Κάθριν Σάιμπλε από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ κατηγορούνται ότι άφησαν και το δεύτερο παιδί της στα…χέρια του Θεού.
Τραγική συνέπεια ήταν να χάσει τη ζωή του, ο μόλις οκτώ μηνών Μπράντον, ο οποίος υπέφερε από διάρροια και αναπνευστικά προβλήματα για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ είχε πάψει να τρέφεται.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν πως θα απαγγελθούν κατηγορίες στο ζευγάρι, αφού πραγματοποιηθεί η αυτοψία και διαπιστωθεί η ακριβής αιτία του θανάτου του άτυχου παιδιού.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του ζεύγους, δήλωσε στο Associated Press ότι πρόκειται για δύο πολύ καλούς γονείς, οι οποίοι είναι συντετριμμένοι για τον χαμό ενός ακόμα παιδιού τους.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα προηγήθηκαν το 2009, οι Σάιμπλε αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο από το μοντέλο του «καλού γονιού».
Ο 2χρονος Κεντ υπέφερε από έντονο βήχα, δύσπνοια κι είχε σταματήσει να τρώει. Παρόλα αυτά οι γονείς του προτίμησαν να προσευχηθούν παρά να σπεύσουν για ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα ο μικρός να πεθάνει και οι ίδιοι να βρεθούν υπό επιτήρηση για δέκα χρόνια.

«Το κάνατε ήδη μια φορά αυτό και οι συνέπειες ήταν τραγικές», τους είπε ο δικαστής Μπέντζαμιν Λέρνερ.
Όπως αναφέρει η αμερικανική Huffington Post: «Οι εισαγγελείς αναμένεται να ορίσουν την φυλάκιση του ζεύγους, ωστόσο, ο δικαστής τους επέτρεψε να παραμείνουν ελεύθεροι καθώς τα άλλα επτά παιδιά τους βρίσκονται σε ανάδοχες οικογένειες». Όπως τόνισε, αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά τους, αλλά όχι για την κοινότητα.
Οι Σάιμπλε, δεν είχαν ποτέ ακολουθήσει ιατρική περίθαλψη, παρά μόνο την βοήθεια της μαίας, που ειδικεύεται σε κατ΄οίκον τοκετούς.

Σύμφωνα, μάλιστα, με κείμενο που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της First Century Gospel Church, στην οποία εκκλησιάζεται το ζευγάρι, δεν είναι απαραίτητη η πρόσληψη φαρμάκων για την αντιμετώπιση ασθενειών.
«Θεραπεία – Από τον Θεό ή με φάρμακα;», είναι ο τίτλος του κειμένου, το οποίο αναφέρει αποσπάσματα από τη Βίβλο και απαγορεύει στους Χριστιανούς να επισκεφθούν γιατρούς και να ακολουθήσουν φαρμακευτική αγωγή.
«Είναι η απόλυτη αμαρτία να εμπιστευόμαστε την ιατρική βοήθεια και τα χάπια. Και είναι πραγματική πίστη η εμπιστοσύνη στο όνομα του Χριστού, για την θεραπεία», αναφέρει χαρακτηριστικά απόσπασμα του κειμένου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις