Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Κέρκυρα

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3...

Παρουσιάστηκαν 42 έργα, ψηφιακής δημιουργίας που δημιούργησαν ομάδες μαθητών

Mε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας την Παρασκευή 19 Απριλίου και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στην Ιόνιο Ακαδημία.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Ιονίων Νήσων, κ. Γεράσιμο Πολυμέρη, με ευθύνη τοπικής οργανωτικής επιτροπής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας.

Κατά τη διάρκεια του μαθητικού φεστιβάλ παρουσιάστηκαν 42 έργα, ψηφιακής δημιουργίας που δημιούργησαν ομάδες μαθητών από σχολεία Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπ/σης από σχολεία της Περιφέρειας μας αλλά και της Ηπείρου.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη μετάδοση του Φεστιβάλ με ζωντανή σύνδεση (live streaming) με Ηράκλειο, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Αγρίνιο, Μυτιλήνη και Ρόδο, όπου παρουσιάστηκαν εργασίες ψηφιακής δημιουργίας σ’ όλες τις παραπάνω πόλεις.

Στο Φεστιβάλ συνολικά συμμετείχαν 342 μαθητές από 30 περίπου σχολεία με τους υπεύθυνους καθηγητές Πληροφορικής. Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν αφορούσαν: τον εκφοβισμό στα σχολεία και το cyber bullying, την τοπική ιστορία και τον  πολιτισμό, το ρατσισμό και τη μετανάστευση, την υγεία και διατροφή, την παιδική κακοποίηση, τις παγίδες στο διαδίκτυο, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες με τη χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας ήχου και video, ερευνητικές εργασίες -επιστημονικά τεκμηριωμένες- για θέματα, όπως την οικολογική συνείδηση και τις επιπτώσεις  των κοινωνικών δικτύων στους έφηβους, εφαρμογές προγραμματιστικών εργαλείων σε διαδραστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια καθώς και εφαρμογές της Πληροφορικής σ’ άλλα γνωστικά αντικείμενα όπως τα Μαθηματικά, η Χημεία, η Βιολογία κ.ά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χρήστος-Ηρακλής Σκούρτης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία των ψηφιακών εργαλείων στη σημερινή εκπαίδευση και συνεχάρη για την προσπάθειά τους τόσο τους ίδιους τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς που επενδύουν με τέτοιο παραγωγικό τρόπο στην μαθησιακή διαδικασία καθώς και τους Σχολικούς Συμβούλους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Επίσης, στην ταυτόχρονη μετάδοση του Φεστιβάλ μεταξύ των οκτώ πόλεων, συμμετείχε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννης Καραβασίλης, ο οποίος επικεντρώθηκε στους νέους τομείς αξιοποίησης της Πληροφορικής και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στο χώρο της εκπαίδευσης και ευχή όλων είναι να αποτελέσει θεσμό που θα αναδείξει τον εκπαιδευτικό πλούτο της Περιφέρειάς μας. Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους των Πολιτών αλλά και της δράσης του το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενισχύει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οι οποίες στόχο έχουν τον εκδημοκρατισμό και της έκφρασης των νέων, μέσω της κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις