Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έκθετος ο Βρούτσης: Είχε εγκρίνει την κατάργηση του Γραφείου Επιθεωρητών Εργασίας στην Ηλεία

Έκθετος ο Βρούτσης: Είχε εγκρίνει την κα...

Σύμφωνα με καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Εκθετος στην κριτική που δέχεται τόσο από τα «αριστερά» όσο και από τα «δεξιά» είναι ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με τη Μανωλάδα «μετά εορτής» και συγκεκριμένα μετά τους πυροβολισμούς των επιστατών – «πιστολέρο» κατά των μεταναστών που εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες στα φραουλοχώρα – «γκέτο», όπως γράφει το nez.gr.

Το μόνο που είχε φροντίσει να κάνει από πριν ο κ. Βρούτσης δεν ήταν, ως όφειλε, ο έγκαιρος έλεγχος των εργασιακών συνθηκών στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές με καλλιέργειες – «σκλαβοπάζαρα», αλλά ως καλό μνημονιακό στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά είχε προωθήσει στο πλαίσιο των «τυφλών» περικοπών ρύθμιση για την κατάργηση του γραφείου του Σώματος Επιθώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Σε αυτή την καταγγελία – «σοκ» προχώρησαν μέσα από το διάβημα το οποίο απέστειλαν προς τον κ. Βρούτση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και συγκεκριμένα οι κ.κ. Δημήτρης Στρατούλης, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Μάρκος Μπασιούκας και Διονύσης Τεμπονέρας.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμαναν στο διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εργασίας Παναγιώτη Δουφεξή ότι «τα γεγονότα της Μανωλάδας είναι η κορυφή του παγόβουνου γιατί η διάλυση των δημοσίων ελεγκτικών μηχανισμών και η κατεδάφιση της εργατικής νομοθεσίας που επέφεραν οι μνημονιακές πολιτικές μετατρέπουν ολόκληρη την Ελλάδα σε Μανωλάδα εργοδοτικής ασυδοσίας και παρανομίας». Επεσήμαναν δε ότι για την κατάσταση στη Μανωλάδα υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες και του υπουργείου Εργασίας:

α) Επειδή κρατούσε την Επιθεώρηση Εργασίας του νόμου τραγικά υποστελεχωμένη και αδύναμη να προβεί ακόμα και σε στοιχειώδεις ελέγχους για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στους εργάτες γης στα φραουλοχώραφα και

β) Διότι το νέο οργανόγραμμα του ΣΕΠΕ προβλέπει την κατάργησης της Επιθεώρησης Εργασίας στο νομό! Πολύ απλά, για τον κ. Βρούτση και την τρικομματική κυβέρνηση δεν υπήρχε μέχρι και τους πυροβολισμούς κατά των μεταναστών θέμα ελέγχου των εργασιακών συνθηκών στις καλλιέργειες – «σκλαβοπάζαρα», αν και το θέμα είχε έρθει έντονα στην επικαιρότητα από το 2008!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις