Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διχάζει η παρωδία της διαφήμισης του φορτηγατζή, με πρωταγωνιστή χρυσαυγίτη – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διχάζει η παρωδία της διαφήμισης του φορ...

Κάνει θραύσει στο διαδίκτυο

Χοντροκομμένο μαύρο χιούμορ ή κρυμμένη ακροδεξιά προπαγάνδα; «Θραύση» κάνει εδώ και λίγες ημέρες ένα βίντεο-παρωδία των δύο γνωστών διαφημίσεων ταξιδιωτικής εταιρείας με τους φορτηγατζήδες, το οποίο κυκλοφορεί στο Internet, όπου ένας χρήστης το ανέβασε στο YouTube.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ένας φορτηγατζής, με μια σημαία της Χρυσής Αυγής κρεμασμένη στο φορτηγό του και δίπλα του ένα όπλο, ο οποίος παίρνει από τον δρόμο έναν μετανάστη από το Μπαγκλαντές.

Ο δημιουργός του βίντεο το ανάρτησε στο YouTube στις 8 Απριλίου - έκτοτε το ταινιάκι έχει προσελκύσει σχεδόν 100.000 διαδικτυακούς θεατές. Ο ίδιος υποστήριξε με διευκρινιστικό σχόλιό του κάτω από το βίντεο ότι αποτελεί απλή σάτιρα της επικαιρότητας. «Δεν περνάω κανένα μήνυμα και ειδικά πολιτικό» έγραψε.

Ωστόσο πολλοί αμφιβάλλουν για την αγνότητα των προθέσεών του, καθώς διακωμωδώντας τα δεινά που υφίστανται οι μετανάστες στη χώρα μας και τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών, κάνει τη δράση και την φασιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής πιο «εύπεπτη» στο κοινό του Internet.

Πολλοί εξάλλου χρήστες του YouTube που έσπευσαν να πουν με σχόλιά τους κάτω από το βίντεο, ότι η ταινία αποτελεί ένδειξη ότι και οι χρυσαυγίτες έχουν χιούμορ.

Ωστόσο αρκετοί ήταν και εκείνοι που θεώρησαν την παρωδία μια απλή επίθεση προς τη Χρυσή Αυγή.

Το βίντεο είναι παρωδία των δύο διαφημίσεων με πρωταγωνιστές έναν γκέι φορτηγατζή και έναν νεκρόφιλο φορτηγατζή.

Και στις δύο περιπτώσεις, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος ζήτησε την απόσυρσή τους επειδή «προσβάλλουν το επάγγελμά τους», ενώ το ίδιο έκαναν για την πρώτη διαφήμιση και οι οργανώσεις ομοφυλόφιλων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις