Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η σύνδεση της Δυτικής Αχαΐας με τον προαστιακό της Πάτρας συζητήθηκε στη συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Σπηλιόπουλου

Η σύνδεση της Δυτικής Αχαΐας με τον προα...

Θα γίνει σύσκεψη για το θέμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο είχε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος την προηγούμενη εβδομάδα, συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Τραχάνη.
Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν βεβαίως η σύνδεση της Δυτικής Αχαΐας με τον Προαστιακό της Πάτρας καθώς και γενικότερα, η αξιοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα-Πύργος.

Ύστερα από διεξοδική συζήτηση συμφωνήθηκε να γίνει σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, τον Πρόεδρο  και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΕ. Α.Ε κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και τους άμεσα ενδιαφερόμενους δημάρχους της Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και της Πάτρας κ. Ιωάννη Δημαρά.

Επίσης ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας ζήτησε να γίνουν οι επείγουσες παρεμβάσεις του ΟΣΕ, για την ομαλή απορροή των χειμάρρων, τόσο στον οικισμό του Γομοστού όσο και στην Τοπική Κοινότητα Σαγαιΐκων, όπου και παρατηρούνται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα καθώς και  εν γένει η συντήρηση της γραμμής και των σταθμών με τον περιβάλλοντα χώρο.

«Ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργία της γραμμής Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα θεωρούμε ότι αποτελεί θεμέλιο λίθο της ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας», αναφέρει ο δήμαρχος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και συνεχίζει λέγοντας «…. αν μάλιστα αυτή συνδεθεί με τις παραγωγικές εστίες σαν και αυτή της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών αλλά και τις συνδυασμένες μεταφορές όπως το αεροδρόμιο του Αράξου τότε πραγματικά θα μιλάμε για μια σύγχρονη υποδομή που θα εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις