Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χρήματα για τον 15χρονο Μανώλη συγκεντρώνει η ΚΝΕ Αχαΐας

Χρήματα για τον 15χρονο Μανώλη συγκεντρώ...

Η Νεολαία του ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό του μαθητή

Ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει τη συμπαράστασή της για τον 15χρονο μαθητή από την Πάτρα, ο οποίος χειρουργείται αύριο στη Γερμανία, εξέδωσε η ΚΝΕ Αχαΐας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εδώ και 2 εβδομάδες έγινε γνωστό το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο συμμαθητής μας, Μανώλης Βογιατζής, μαθητής του 11ου Γυμνάσιου Πατρών.

Η ΚΝΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο συμμαθητή μας και στην οικογένειά του, στις δύσκολες ώρες που περνούν.

Στην προσπάθεια που γίνεται να μαζευτούν χρήματα για να μπορέσει ο μαθητής να πάει στη Γερμανία να νοσηλευτεί, ξεχωρίζει το παράδειγμα των μαθητών της Γ' Λυκείου του σχολείου των Δεμένικων, οι οποίοι από το υστέρημά τους, έδωσαν ό,τι χρήματα είχαν μαζέψει για την 5ήμερη εκδρομή τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Οι μαθητές αυτοί, αλλά και όλοι οι μαθητές που έδωσαν και θα δώσουν χρήματα κάνουν πράξη το "κανείς μόνος του απέναντι στην κρίση".

Είναι πρόκληση να κινδυνεύει η ζωή ενός συμμαθητή μας γιατί η υγεία είναι ένα πανάκριβο εμπόρευμα για τον λαό και τα παιδιά του. Να χρειάζονται χιλιάδες ευρώ για την νοσηλεία και την περίθαλψη ενός ανθρώπου ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες και μέσα να παρέχεται η υγεία δωρεάν σε όλους.

Μας εξοργίζει η αδιαφορία της Κυβέρνησης και των τοπικών αρχόντων που λένε ότι στεναχωριούνται αλλά δεν κάνουν τίποτα για να σωθεί ο συμμαθητής μας. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά την ίδια στιγμή που δίνουν εκατομμύρια στους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους.

Μόνη απάντηση είναι ο καθημερινός αγώνας μας για να συντρίψουμε τους εκμεταλλευτές μας και τους υπηρέτες τους, αυτούς που δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμα και την ανθρώπινη ζωή για να τα κονομάνε τα αφεντικά. Η πρωτοφανής αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε από όλους τους μαθητές των σχολείων της Πάτρας είναι συγκινητική, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους μας θέλουν να μην σηκώνουμε κεφάλι, να σκεφτόμαστε μόνο την πάρτη μας και να ζούμε μέσα στην μοιρολατρία και την απογοήτευση.

Όλη αυτήν την περίοδο οι Κνίτες μαθητές έχουν πρωτοστατήσει στο να μαζευτούν χρήματα σε όλα τα σχολεία και έτσι θα συνεχίσουμε, όχι ως φιλανθρωπία, αλλά ως ένδειξη ταξικής αλληλεγγύης, αλληλεγγύης ίσου προς ίσο.

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη,θα αγωνιστούμε ενωμένοι για την ζωή που μας αξίζει.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις