Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Κέντρο Πρόληψης συνεργάζεται με την σχολική κοινότητα

Πάτρα: Το Κέντρο Πρόληψης συνεργάζεται μ...

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία 2 τριήμερα σεμινάρια σε Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία 2 τριήμερα σεμινάρια σε Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από Γυμνάσια και Λύκεια του Ν. Αχαΐας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία: α) να ενημερωθούν για τις μορφές εξάρτησης και το ρόλο του σχολείου στην πρόληψη των εξαρτήσεων και β) να κατανοήσουν τις βασικές αρχές λειτουργίας της ομάδας και αξιοποίησής της ως εργαλείο πρόληψης στο χώρο του σχολείου.

Τα σεμινάρια, διάρκειας 20 ωρών, διοργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας.

Το Κέντρο Πρόληψης συνεχίζει τη συνεργασία του με τη σχολική κοινότητα υλοποιώντας συναντήσεις υποστήριξης των εκπαιδευτικών για θέματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου στην ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των εφήβων. Παράλληλα, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα της σχολικής κοινότητας υλοποιεί παρεμβάσεις σε μαθητές εντός σχολείου με την συνεργασία των εκπαιδευτικών τους. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε 190 μαθητές των παρακάτω σχολείων: ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αιγίου και Λυκείου Δεμενίκων, ενώ το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στους μαθητές του 9ου Λυκείου Πατρών, του 5ου Επερινού ΕΠΑΛ και του 1ου Γυμνασίου Πάτρας.

Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με τα προγράμματα του  Κέντρου Πρόληψης και τις δυνατότητες  συνεργασίας με την σχολική κοινότητα  μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ.2610 226948 & 2610 623290 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kpachaia.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις