Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Τούρκοι θέλουν και τις Πύλες του Άδη...Βίντεο

Οι Τούρκοι θέλουν και τις Πύλες του Άδη...Βίντεο

Τι υποστηρίζουν Ιταλοί αρχαιολόγοι

Ο όρος «Πύλες του Άδη» είναι Μυθολογικός και αρχαιολογικός, και αφορά σαφώς τις τρεις σιδερόφρακτες πύλες του Αρχαίου Νεκρομαντείου του Αχέροντα, που βρίσκεται στο λόφο Ξυλόκαστρο στο χωριό Μεσοπόταμος του τ.Δήμου Φαναρίου Πρέβεζας

Το έτος 1992, o τοπικός ερευνητής X.Γκούβας χρησιμοποίησε τον ίδιο όρο «Πύλες του Άδη» για να δώσει έμφαση στο μεγαλείο των «Στενών του Αχέροντα» (Χαράδρα) μεταξύ Σερζιανών και Γλυκής.

Σήμερα έρχονται Ιταλοί αρχαιολόγοι,λένε ότι ανακάλυψαν στη νοτιοδυτική Τουρκία, την Πύλη που οι αρχαίοι θεωρούσαν ότι οδηγεί στον Άδη και την αποκαλούσαν η πύλη του Πλούτωνα, του Άδη δηλαδή,στην ελληνορωμαϊκή μυθολογία και παράδοση.

Σύμφωνα με το "news.discovery.com, πρόκειται για μία μικρή σπηλιά κοντά στο ναό του Απόλλωνα, που για τους αρχαίους είχε ιδιαίτερη σημασία, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες.

Ιστορικές πηγές την τοποθετούν στην αρχαία πόλη της Φρυγίας, την Ιεράπολη, που σήμερα αποκαλείται Παμουκάλε, ενώ τονίζουν ότι η τοποθεσία ήταν γεμάτη αποπνικτικές και θανατηφόρες αναθυμιάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις