Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης Αναστασιάδη στην Ερευνητική Επιτροπή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης Αναστασι...

Οι συνεδριάσεις θα γίνονται κατά κύριο λόγο ανοικτά

Στην κρίση της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα επαφίεται αν πρέπει να κληθεί ενώπιον της και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.

Σε τέτοια περίπτωση, είπε, «δεν υφίσταται λόγος να μην το πράξει ο πρόεδρος».

Η Ερευνητική Επιτροπή θα συνεδριάζει στο Συνεδριακό Κέντρο, όπου έχουν παραχωρηθεί χώροι γραφείων. Οι συνεδριάσεις θα γίνονται κατά κύριο λόγο ανοικτά, όπως προνοεί η νομοθεσία, εκτός αν τα μέλη της Επιτροπής αποφασίσουν διαφορετικά.

«Θα υπάρχουν ίσως θέματα που αφορούν την ασφάλεια του κράτους ή που επηρεάζουν ουσιαστικά την οικονομία του κράτους και τα μέλη θα κρίνουν σε ποιες περιπτώσεις οι συνεδρίες θα είναι κλειστές» διευκρίνισε ο υπουργός και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι την έναρξη των ακροάσεων.

Εξήγησε επίσης ότι σε πρώτο στάδιο τα μέλη έχουν αποφασίσει ότι θα προχωρήσουν σε μια προκαταρκτική εξέταση του όλου θέματος, γιατί η έρευνα θα καλύψει την περίοδο από το 2006 μέχρι σήμερα, κατηγοριοποιώντας τα διάφορα θέματα, που αφορούν από τη μια το τραπεζικό σύστημα και από την άλλη τα δημόσια οικονομικά, και αμέσως μετά την προκαταρκτική μελέτη θα κρίνουν πότε θα αρχίσουν τις ακροαματικές τους διαδικασίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις