Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Το 97% της εκκλησιαστικής περιουσίας δόθηκε στο κράτος

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Το 97% τη...

"Η Κύπρος μας έδωσε ένα πολύ καλό παράδειγμα και με εξέπληξε ευχάριστα"

"Η Κύπρος μας έδωσε ένα πολύ καλό παράδειγμα και με εξέπληξε ευχάριστα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως  Άνθιμος αναφερόμενος στην απόφαση της κυπριακής εκκλησίας να παραχωρήσει την περιουσία της προκειμένου να βοηθηθεί η χώρα στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται.

Όπως αναφέρει το e-evros.gr, ο ίδιος διευκρίνισε πως  τα μεγέθη της εκκλησιαστικής περιουσίας στην Κύπρο είναι διαφορετικά από αυτά της Ελλάδας, διότι εκεί η εκκλησία συμμετέχει σε επενδύσεις, όπως ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, εργοστάσια κ.α. ενώ στην Ελλάδα καμία μητρόπολη δεν έχει τέτοια δραστηριότητα.

Ο ίδιος  τόνισε ότι το 97% περίπου της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα έχει παραχωρηθεί στο κράτος. Για το ποσοστό που απομένει έχει ήδη προταθεί να από κοινού διαχείριση με το κράτος προκειμένου να αξιοποιηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως η φιλανθρωπία και να υπάρχει αυστηρός και τακτικός έλεγχος και από τις δύο πλευρές.

Ωστόσο ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως διευκρίνισε ότι η πολιτεία δεν ασχολήθηκε συστηματικά με αυτή την πρόταση, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κύπρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις