Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει ο Μητροπολιτικός ιερός ναός της Ευαγγελίστριας

Πάτρα: Γιορτάζει ο Μητροπολιτικός ιερός ...

Την Κυριακή το απόγευμα στον πανηγυρικό εσπερινό θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεος

Η μεγάλη εορτή και θρησκευτική πανήγυρη για τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου που συνδυάζεται και με την Εθνική Επέτειο της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης κατά των Τούρκων το 1821, θα τιμηθεί και φέτος με τη δέουσα λαμπρότητα και ευλάβεια στην Πάτρα.

Επίκεντρο όπως κάθε χρόνο θα είναι ο ιερός Μητροπολιτικός ναός της Ευαγγελίστριας στην οδό Μαιζώνος όπου και θα λάβει χώρα διήμερος εορτασμός. Συγκεκριμένα την προσεχή Κυριακή 24 Μαρτίου το πρωί στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στις 18.30 της ίδιας ημέρας εκτός από τον κ.κ. Χρυσόστομο θα παραστεί στο ναό της Ευαγγελίστριας και θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος που θα μιλήσει και σχετικά με το νόημα της μεγάλης διπλής εορτής.

Στις 22.00 θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία που θα τελέσει ο αρχιμανδρίτης και προιστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Πατρών, π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός. Ανήμερα της εορτής, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου το πρωί στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος όπως και στην επίσημη Θεία Δοξολογία για τις αρχές της πόλης, που θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί.

Το απόγευμα της 25ης Μαρτίου στις 17.30 έχει προγραμματιστεί εσπερινός και δέηση στην Παναγία από τον αρχιμανδρίτη και προιστάμενο της ιεράς Μονής Αγίων Πάντων στο Βελιμάχι Αχαίας π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο. Στην Ευαγγελίστρια αναμένεται να συρρεύσει το σαββατοκύριακο πλήθος πιστών για να παρακολουθήσει τις λατρευτικές εκδηλώσεις και να προσκυνήσει τη χάρη της Παναγίας.

*Στο μεταξύ το ερχόμενο Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στις 19.00 στην αίθουσα της Διακιδείου σχολής του Λαού στην οδό Κανάρη η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων Πάτρας επί την Κυριακή της Ορθοδοξίας  που είναι στις 24 Μαρτίου, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με προσκεκλημένο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου κ.κ. Καλλίνικο.

Θέμα της ομιλίας της εκδήλωσης θα είναι «Οι Εικόνες και το κατ’ εικόνα του Θεού, ο άνθρωπος». Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά με Βυζαντινούς ύμνους, το αξιόλογο σύνολο Νυν & Αεί της Πατρινής Εταιρείας Προώθησης Βυζαντινού Πολιτισμού «Πορφύρα» με χοράρχη τον πρωτοψάλτη Ανδρέα Τσιμάρα. Την όλη εκδήλωση θα επισφραγίσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ....

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Τέλος να αναφέρουμε ότι πρόσφατα ο κ.κ. Χρυσόστομος μετέβη προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Buzau κ. Κυπριανού, στην Ρουμανία προκειμένου να παραστεί και να συμμετάσχει στις λαμπρές τελετές της ενθρόνισης του εκλεγέντος ιεράρχη, με τον οποίο ο κ.κ. Χρυσόστομος συνδέεται με δεσμούς πνευματικής φιλίας πολλών ετών.

Ο Μητροπολίτης Πατρών που συνοδευόταν από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο και τον Διάκονο Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και πολλά Ορθόδοξα χριστιανικά μοναστήρια της Ρουμανίας. Επίσης συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και Ρουμάνους Αρχιερείς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις