Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δαμασκός: Οι αντικαθεστωτικοί χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στο Χαλέπι

Δαμασκός: Οι αντικαθεστωτικοί χρησιμοποί...

Περίπου 15 άνθρωποι, εκ των οποίων οι περισσότεροι άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους

Περίπου 15 άνθρωποι, εκ των οποίων οι περισσότεροι άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους όταν οι σύροι αντάρτες στο Χαλέπι «εκτόξευσαν μία ρουκέτα που περιείχε χημικές ουσίες», όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο SANA. Οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Την κατηγορία πως οι σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στο πλαίσιο επίθεσης που πραγματοποίησαν στην περιοχή του Χαλεπίου, εξαπέλυσε την Τρίτη το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Οι τρομοκράτες εκτόξευσαν μία ρουκέτα που περιείχε χημικές ουσίες» στην περιοχή Καν αλ-Ασάλ, στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου. «Οι πρώτες πληροφορίες καταδεικνύουν πως περίπου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι άμαχοι», αναφέρει χαρακτηριστικά τηλεγράφημα του πρακτορείου SANA.

Οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί. Έως τώρα οι αντάρτες δεν έχουν προβεί σε οιαδήποτε απάντηση ενώπιον των ισχυρισμών της Δαμασκού.

Η Συρία έχει παραδεχθεί ότι διαθέτει χημικό οπλοστάσιο, ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν οι αντικαθεστωτικοί έχουν στην κατοχή τους χημικά όπλα.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο πλαίσιο της εμφύλιας σύρραξης στη Συρία, η οποία βρίσκεται στον 24ο μήνα της.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις