Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πολύ κοντά σε συμφωνία Κυβέρνηση και Τρόϊκα για τη ρύθμιση δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Πολύ κοντά σε συμφωνία Κυβέρνηση και Τρό...

Εξετάζονται οι λεπτομέρειες σε τεχνική σύσκεψη

Σε πολύ καλό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την τρόικα για τα δάνεια υπερχρεωμένων δανειοληπτών, αλλά και τις αλλαγές στο Ν. 3869/2010 (Νόμο Κατσέλη). Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη σε τεχνικό επίπεδο στο υπουργείο Ανάπτυξης για να κλειδώσουν οι τελικές ρυθμίσεις.


 

Στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών ο υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου ήλθαν σε συνεννόηση με την τρόικα για τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου που θα επιτρέψει την εξυπηρέτηση των ενυπόθηκων δανείων και θα τροποποιήσει το νόμο Κατσέλη.

Ειδικά για το επιτόκιο ύψους 1,5% που πρότεινε αρχικώς η κυβέρνηση αποφασίσθηκε να μην είναι σταθερό αλλά να ακολουθεί τις διακυμάνσεις του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Για την τετραετή περίοδο χάριτος, δε, όπου ο δανειολήπτης θα πληρώνει δόση ίση με το 30% του εισοδήματός του (με το κυμαινόμενο επιτόκιο) τρόικα και κυβέρνηση συμφωνούν στην ανά έτος επανεξέταση της ρύθμισης αντί ανά δύο έτη που ήταν η αρχική πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τα δάνεια που μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση είναι τα ενυπόθηκα που αφορούν μόνο την κύρια κατοικία του δανειολήπτη, ενώ η αντικειμενική τους αξία θα πρέπει να  είναι μέχρι 180.000 ευρώ και 200.000 ευρώ για πολύτεκνους. Ωστόσο, για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα αξιολογείται το σύνολο της περιουσίας που του δανειολήπτη, ήτοι ακίνητα, αυτοκίνητα, καταθέσεις, μετοχές, κ.α..

Συμφωνία επήλθε και για τις αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη με το υπουργείο να δέχεται την εισήγηση της τρόικας η δόση του δανείου από την αίτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης να είναι μεγαλύτερη των 40 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις