Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο ΟΑΚΑ

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τους 2

Τη νίκη με την οποία θα διατηρήσει τις ελπίδες του να συμμετάσχει στη διαδικασία των πλέι οφ και να κερδίσει μία θέση στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν θα κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός στο σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Οι «πράσινοι», αν και έχουν πάλι αρκετά προβλήματα, θα προσπαθήσουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς με τους οποίους θα διατηρηθούν σε τροχιά Ευρώπης.

Το σημερινό ματς κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο για το «τριφύλλι», το οποίο πρέπει να κάνει το καθήκον του στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια που απομένουν για τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κόντρα σε Κέρκυρα, Πλατανιά, Πανιώνιο και Βέροια, τα οποία είναι όλα στο ΟΑΚΑ.

Πάντως, στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να μην καταφέρουν να κερδίσουν την Ένωση, αφού αν ο ΠΑΣ Γιάννινα επικρατήσει του Αστέρα Τρίπολης, τότε η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες μπορεί να πάει στους 5 ή 6 βαθμούς και τότε η συμμετοχή στα πλέι οφ θα δυσκολέψει αρκετά.

Έτσι, η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους παίκτες του Φάμπρι. Από την πλευρά του, ο Ισπανός τεχνικός υπολογίζει τον Σο και αναμένεται στην κορυφή να χρησιμοποιήσει τον Γιοκίν.

Συγκεκριμένα, την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – τους Σεϊταρίδη, Μπουμσόνγκ, Πίντο και Μαρίνο.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Βιτόλο και ο Σο, ενώ την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν ο Μαυρίας, ο Ζέκα και ο Σισοκό. Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Γιοκίν.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Μπαρμπαρούσης, Φορναρόλι, Φιγκερόα, Σπυρόπουλος, Καϊπέρ και Τριανταφυλλόπουλος. Εκτός αποστολής έμειναν ο Γιοχέι Καζιγιάμα, ο οποίος δεν ικανοποίησε τον Φάμπρι και όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Επίσης, εκτός έμειναν οι Ντίνας (δεν έχει ικανοποιήσει τον Ισπανό κόουτς), Καπίνο, Χουχούμης, Τοτσέ (κάνει θεραπεία), αλλά και οι Κουίνσι, Ταμπάκης, Βελάσκες, Αποστολόπουλος, Φουρλάνος, Κουσίδης, Δώνης και Μαρινάκης.

Προϊστορία

Η ΑΕΚ διατηρεί το προβάδισμα, χάρη και στις δύο εύκολες περσινές νίκες της, σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ (αμφότερες με 2-0).

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 57 αγώνες με γηπεδούχο την «Ενωση», η οποία έχει 23 νίκες έναντι 20 του Παναθηναϊκού. Ισόπαλα έχουν λήξει τα υπόλοιπα 14 παιχνίδια.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

11/03/12 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0 (48' Λεονάρντο, 71' Κλωναρίδης)

25/05/11 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-2 (58', 67' Σισέ)

24/10/10 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0 (4' Τζιμπούρ)

27/09/09 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-1 (48΄ Σαλπιγγίδης)

31/08/08 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-1 (20' Εντίνιο, 45'+ πεν. Μπλάνκο - 90'+ Καραγκούνης)

02/03/08 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1 (67' (πεν) Ριβάλντο - 78' Πόστιγκα)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports