Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «λυπητερή» στους δήμους ενόψει του νέου Οργανισμού! - Καθησυχαστικός ο Μ.Βολουδάκης

Η «λυπητερή» στους δήμους ενόψει του νέο...

Ο νέος Οργανισμός αναλαμβάνει την εκτέλεση έργων που δεν εκτελούνταν από την περιφέρεια

Καθησυχαστικός απέναντι σε όλα τα σενάρια που φέρνουν ... την καταστροφή με την ίδρυση του νέου Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στον οποίο συγχωνεύονται ο ΟΑΝΑΚ και ΟΑΔΥΚ, εμφανίστηκε, σήμερα ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί τον ΟΑΔΥΚ, ενώ το μεσημέρι μετέβη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπου, παρουσία εκπροσώπων του ΟΑΝΑΚ και της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ ξεκίνησε ανοικτός διάλογος για το νομοσχέδιο του νέου αναπτυξιακού φορέα της Κρήτης.

"Ο νέος οργανισμός θα αναλάβει να εκτελέσει τα έργα που εκτελούσαν ΟΑΝΑΚ και ΟΑΔΥΚ. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Περιφέρεια" είπε ο κ. Βολουδάκης, εξηγώντας ότι ο νέος οργανισμός δεν πρόκειται να τους υποκαταστήσει, αλλά αντιθέτως να εκτελέσει τα έργα που οι υπό συγχώνευση Οργανισμοί Ανάπτυξης ανατολικής και δυτικής Κρήτης είχαν αναλάβει για λογαριασμό των δήμων.

Ο νέος Οργανισμός αναλαμβάνει την εκτέλεση έργων που δεν εκτελούνταν από την περιφέρεια, όπως έργα του ΒΟΑΚ και το φράγμα Αποσελέμη, ανέφερε κατά τη σύσκεψη ο Χανιώτης υφυπουργός, ο οποίος απάντησε και στα σενάρια που "κυκλοφόρησαν" περί ιδιωτικοποίησης του νερού της Κρήτης. "Δεν προβλέπεται, ούτε έχει τεθεί από την κυβέρνηση" - είπε ο κ.Βολουδάκης, εκφράζοντας και ο ίδιος την έκπληξή του για την προέλευση αυτού του σεναρίου, ενώ τόνισε ότι ο Οργανισμός αυτός δημιουργείται "για το κοινό καλό"!

Για μια ακόμη φορά, ωστόσο, "αγκάθι" είναι τα οικονομικά! Μπορεί ΟΑΝΑΚ και ΟΑΔΥΚ να έχουν εκκρεμείς οφειλές προς τους εργολάβους, όμως ασυνεπείς είναι ως σήμερα και οι δήμοι που έχουν ανεξόφλητες οφειλές. Όπως τόνισε ο κ.Βολουδάκης, οι δήμοι θα πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στους Οργανισμούς. Ο ίδιος αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι λόγω της οικονομικής συγκυρίας και των περικοπών στη χρηματοδότησή τους, όμως τόνισε ότι "θα πρέπει να βρεθεί τρόπος"!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις