Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ένταση στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για το ποσοστό της σταυροδοσίας

Ένταση στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για το ποσ...

Αύριο η εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Έντονη αντιπαράθεση και διάλογος προηγήθηκαν της απόφασης για το θέμα του ποσοστού της σταυροδοσίας που θα ακολουθηθεί στην αυριανή διαδικασία για την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Αντίθετα, σχεδόν ομόφωνα πέρασε η απόφαση για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και της ιδιότητας του προέδρου ή διοικητή δημόσιου οργανισμού, ενώ αντίθετη ήταν η πρόταση επί του θέματος εκ μέρους της ομάδας Καταστατικού, την οποία εισηγήθηκε ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Αρχικά, από τον συντονιστή της ομάδας Καταστατικού, κ. Πρωτόπαπα, είχε προταθεί η σταυροδοσία να γίνει με 30% επί του αριθμού των υποψηφίων για την Κεντρική Επιτροπή. Μετά την αντιπρόταση που κατέθεσαν οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Νίκος Ανδρουλάκης για σταυροδοσία που δεν θα ξεπερνά το 20%, διαμορφώθηκε κλίμα στο Σώμα υπέρ της πρότασής τους, ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ, Γιάννης Σουλαδάκης αποδέχτηκε την πρόταση για μείωση του ποσοστού, προτείνοντας η σταυροδοσία να γίνει με 20%, κάτι που έγινε αποδεκτό από τους συνέδρους.

Εν τω μεταξύ, μετά την απόφαση για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και της ιδιότητας του προέδρου ή διοικητή δημόσιου οργανισμού, αναμένονταν οι σύνεδροι που έχουν μια από τις δύο αυτές ιδιότητες, να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις