Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ενώπιον πλήθους πιστών η τελευταία ακρόαση του Πάπα Βενέδικτου

Ενώπιον πλήθους πιστών η τελευταία ακρόα...

Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι συνέρευσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την τελευταία ακρόαση του πάπα Βενέδικτου

Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι συνέρευσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την τελευταία ακρόαση του πάπα Βενέδικτου. «Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τα τελευταία χρόνια έζησε στιγμές φωτός και χαράς, αλλά και ορισμένες άλλες, που ήταν κάθε άλλο παρά εύκολες», είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός ποντίφικας, απευθυνόμενος προς τους πιστούς.

Ο πάπας πρόκειται να υπογράψει την παραίτησή του την Πέμπτη στις 20:00 (τοπική ώρα) και αμέσως μετά θα εγκαταλείψει το διαμέρισμά του στο Βατικανό και θα μεταβεί στην θερινή του κατοικία, στο Καστέλ Γκαντόλφο, λίγο έξω από την Ρώμη.

«Η βάρκα της Εκκλησίας δεν είναι δική μου ή δική μας, αλλά του Κυρίου ο οποίος δεν την αφήνει να βουλιάξει» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε μια τυπική αλλά σημαντική λεπτομέρεια ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ δήλωσε ότι στο εξής θα μπορούν να τον αποκαλούν «επίτιμο ποντίφικα».

Κατά την του τελευταία επαφή με τους πιστούς ως επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ο Βενέδικτος Ιστ' ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν, αναφερόμενος ιδιαίτερα στους καρδινάλιους, τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού «και όλους όσους υπηρετούν την Αγία Έδρα χωρίς να είναι γνωστοί, με πίστη και ταπεινότητα».

Όπως είπε αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτό το βήμα (στην παραίτηση) έχοντας πλήρη επίγνωση της βαρύτητας της κατάστασης, αλλά με γαλήνη του πνεύματος.

Ο ποντίφικας πρόκειται να αφήσει στον διάδοχό του τον «καυτό» φάκελο που συνέταξαν τρεις έμπιστοί του καρδινάλιοι και ο οποίος φέρεται να περιέχει σειρά αναλυτικών στοιχείων για οικονομικές ατασθαλίες, υπεξαιρέσεις και σεξουαλικά σκάνδαλα.

Μετά την παραίτησή του, ο Βενέδικτος (ΙΣτ') θα λάβει τον τίτλο του «ομότιμου Πάπα» (emeritus) και θα εξακολουθεί να αναφέρεται ως «Η Αγιότητά Του».

Επίσης, θα διατηρήσει τον παπικό τίτλο, Βενέδικτος ΙΣτ' και δεν θα αποκαλείται Γιόζεφ Ράτσινγκερ.
Ο Πάπας Βενέδικτος θα παραδώσει το χρυσό δαχτυλίδι, γνωστό ως «το δαχτυλίδι του ψαρά» και η προσωπική του σφραγίδα θα καταστραφεί με τον ίδιο τρόπο που γίνεται όταν ένας πάπας πεθαίνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις