Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αθηνά Τραχήλη: Αν αποφασίσουν να κάνουν σε βάθος έρευνες για το αλογίσιο κρέας θα αποκαλυφθούν πολλά!

Αθηνά Τραχήλη: Αν αποφασίσουν να κάνουν ...

Τι λέει η Πατρινή Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Το κυρίαρχο θέμα στην περίπτωση του διατροφικού σκανδάλου με το άλογο είναι ότι αυτή τη στιγμή η επίσημη πολιτεία δεν μπορεί να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το τι έχει φτάσει στο πιάτο μας και από πού.

Εδώ βρίσκεται και η ουσία του προβλήματος.

«Πώς μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας της δημόσιας υγείας όταν δεν γνωρίζουμε αν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες, στο εκτροφείο ή στο σφαγείο; Δεν ξέρουμε καν το ιστορικό αυτών των ζώων που μπήκαν στη χώρα μας, από το οποίο θα φαίνονταν όλες οι ασθένειες που έχουν περάσει, τα φάρμακα που έχουν λάβει και τέλος πάντων τις συνθήκες στις οποίες έφτασαν στο σφαγείο», εξηγεί η Πατρινή πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη στην "Ελευθεροτυπία". Με βάση το νόμο, το ιστορικό ενός ζώου τηρείται στο εκτροφείο για μία πενταετία. Το στοιχείο αυτό, σε συνάρτηση με το σύστημα Traces, μπορεί να δώσει απαντήσεις.

«Εχουν τρόπους να κάνουν τους ελέγχους. Εάν αποφασίσουν να βάλουν βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο, θα αποκαλυφθούν πολλά», υποστηρίζει η Α.Τραχήλη.

Εφαρμόζεται αυτός ο νόμος, που αποτελεί σημαντικό στοιχείο για το ιστορικό ενός ζώου σφαγής; «Οχι, δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις