Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR: Πώς είχε στηθεί η βιομηχανία των κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ στην Πάτρα-Γιατί ο Οργανισμός δεν είχε πάρει τα μέτρα του;

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR: Πώς είχε στηθεί η β...

Νόμιμη μεν αλλά διάτρητη η διαδικασία χορήγησης βεβαιώσεων

Το thebest.gr αποκαλύπτει σήμερα, πώς είχε στηθεί το κόλπο με τα "τυχερά" δελτία του ΟΠΑΠ που χρησιμοποιούσαν Πατρινοί για να ξεπλένουν "μαύρο χρήμα" και να δικαιολογούν τεκμήρια.

Κάποια πρακτορεία της πόλης, συγκέντρωναν αποδείξεις από κερδισμένα δελτία όλων των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, που δεν τα παραλάμβαναν οι πραγματικοί τυχεροί.

Με αυτά εξυπηρετούσαν γνωστούς, στους οποίους τα παρέδιδαν και εν συνεχεία ακολουθείτο από τους τελευταίους η εξής διαδικασία:

Συγκέντρωναν τις αποδείξεις και με μία συγκεκριμένη φόρμα αίτησης τα έστελναν στον ΟΠΑΠ

Ο Οργανισμός τους επέστρεφε επίσημο έγγραφο, με το οποίο πιστοποιούσε οτι οι συγκεκριμένοι ήσαν κερδισμένοι και πλέον "με τη βούλα" μπορούσαν να δικαιολογήσουν το "μαύρο χρήμα" προσκομίζοντας τη βεβαίωση στις δηλώσεις τους.

Να σημειωθεί οτι αυτή είναι η νόμιμη οδός που ακολουθείται για όποιον πραγματικά κερδίζει κάποιο ποσό από παιχνίδια στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, προκαλεί απορίες και ερωτηματικά το γεγονός οτι τα στελέχη του ΟΠΑΠ, παρά το οτι γνωρίζουν οτι ένας και μόνο παίχτης, είναι αδύνατο να κερδίσει...εκατοντάδες δελτία μέσα σε ένα χρόνο, χορηγούσε τη βεβαίωση.

Οι γνωρίζοντες επισημαίνουν οτι αυτό δεν αποτελεί υποχρέωση του Οργανισμού, μιας και τα δελτία που κερδίζουν είναι ανώνυμα.

Ωστόσο διερωτάται κάποιος: Την ώρα που οι Τράπεζες κάνουν "φύλο και φτερό" κάθε κατάθεση ή ανάληψη καταθέτη προκειμένου να μπλοκάρεται η όποια προσπάθεια διακίνησης "μαύρου χρήματος", πώς είναι δυνατόν ο ΟΠΑΠ να μην έχει θεσπίσει κανόνες μέσω των οποίων θα μπορούσε να μπει φρένο στη βιομηχανία προσκόμισης εκατοντάδων αποδείξεων "κερδών"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις