Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Αχαΐα: Κοινωνικό Φροντιστήριο δημιουργεί ο Δήμος - Ανοικτό κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς

Δυτική Αχαΐα: Κοινωνικό Φροντιστήριο δημ...

Επιστολή του αρμόδιου Βοηθού Δημάρχου

Ο Βοηθός Δημάρχου σε θέματα Παιδείας Δημήτριος Μπαρμπούνης και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με ανοιχτή επιστολή τους προς τη Δ/νση Β΄θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, τους Δ/ντες Β΄θμιας Εκπαίδευσης Σχολείων Δυτικής Αχαΐας, τους Ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Δήμου Δυτικής Αχαΐας και τους άνεργους πτυχιούχους και συνταξιούχους  καθηγητές τους κάνουν γνωστό ότι αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική περίοδο, να συστήσουν και να οργανώσουν το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ για τους μαθητές των οικονομικά ευπαθών οικογενειών (προτεραιότητα για την ένταξη στο πρόγραμμα θα δοθεί σε μαθητές με γονείς άνεργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους, σε μονογονεϊκές οικογένειες κ.τ.λ.).

Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής : «Η κρίσιμη περίοδος που διανύεται απαιτεί από τους πολίτες της Ελλάδας να ορθώσουν το ανάστημά τους και να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και το ανθρώπινο πρόσωπο. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση: τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, τους Δ/ντες Γυμνασίων και Λυκείων, τους ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και τους άνεργους πτυχιούχους και συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με το δεδομένο και αδιαμφισβήτητο πάντα ενδιαφέρον τους για τη παιδεία, να ενσκήψουν στην πρόσκληση αυτή και νε έρθουν με τις δικές τους προτάσεις για την υλοποίηση της δράσης αυτής.

Ο κοινός μας στόχος είναι η έναρξη και λειτουργία κοινωνικών φροντιστηρίων με εθελοντική (αμισθί) συμμετοχή των διδασκόντων. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας προσφέρει οικειοθελώς τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές των σχολικών κτηρίων (Γυμνάσια Λύκεια) κατά τις απογευματινές ώρες (μη λειτουργία τους) έτσι ώστε να φιλοξενηθούν οι δομές των Κοινωνικών Φροντιστηρίων και να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να συνδράμουν απρόσκοπτα σε αυτή την προσπάθεια.

Η νέα γενιά χρειάζεται σήμερα παρά ποτέ την αμέριστη βοήθεια εμάς των «μεγαλυτέρων» από τη θέση που υπηρετεί ο καθένας μας στη τοπική κοινωνία.

Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις όλων στην ανοιχτή και δωρεάν δημόσια εκπαίδευση σε πείσμα όσων αντιπαρέρχονται υποβαθμίζοντάς την.

Ας αφήσουμε το ΕΓΩ και να αγωνιστούμε για το ΕΜΕΙΣ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις