Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για ένταξη του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού στο ΕΣΠΑ"

"Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για ...

Απάντηση των συναρμόδιων Υπουργών στο βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Γιώργο Κοντογιάννη

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρει τα εξής: "Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για ένταξη του Μουσικού Γυμνάσιου-Λυκείου Βαρθολομιού στο ΕΣΠΑ.

Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου και του Αναπλ. Υπ. Ανάπτυξης κ. Καλογιάννη, σε Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε ζητήσει να δοθεί λύση στο χρόνιο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βαρθολομιού, μέσω της ένταξής του στο ΕΣΠΑ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Μουσικού Σχολείου Τριπόλεως εντός του 2013, μετά τη δέσμευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων να υποβάλλει φάκελο ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ και πως αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για άλλες σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενέργειες στις οποίες καθώς φαίνεται δεν έχει προβεί η ΠΔΕ.

-    Η απάντηση του Υπ. Παιδείας:

«Αναφορικά με την ένταξη του Μουσικού Σχολείου Γυμνασίου-Λυκείου Βαρθολομιού στο ΕΣΠΑ, σας γνωρίζουμε ότι, όπως προκύπτει και από το αριθμ. 256/7-1-2013 έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν διατίθενται κονδύλια για υποδομές και εξοπλισμούς σχολείων, καθώς αυτά χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ).

Αρμόδιες για την επιλογή, έγκριση και χρηματοδότηση αυτών είναι οι Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές (ΕΔΑ). Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, μεριμνά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ώστε να επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα άλλων Μουσικών Σχολείων και συνεργάζεται με συναρμόδια Υπουργεία για το σκοπό αυτό».

-    Η απάντηση του Ανάπτυξης και Υποδομών:

«Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), με την υπ’ αρ. 8/14.01.2013 έγγραφό του, μας ενημέρωσε ότι με την υπ’ αριθμ. 165299/ΣΤ1/19.12.2008 Απόφαση του Υπουργού Παιδείας ανατέθηκε στον ΟΣΚ η μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού Ηλείας.

Η Επιτροπή Καταλληλότητας και Αναγκαιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, επέλεξε οικόπεδο εμβαδού περίπου 5.500 τ.μ., εκτός σχεδίου, για την ανέγερση του κτιρίου, για το οποίο απαιτείται έγκριση Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου (ΤΡΣ) και χαρακτηρισμός του χώρου ως «Σχολικού».

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΟΣΚ δεν έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη του θέματος (ολοκλήρωση ΤΡΣ, δημοσίευση του ΦΕΚ, και λοιπών στοιχείων για την μελέτη του κτιρίου).
Προτίθεται να παράσχει κάθε τεχνική συνδρομή για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, εφ ‘οσον αυτό ζητηθεί.
Επισημαίνεται ότι ο ΟΣΚ, στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ 229/21.9.2010 Προγραμματικής Σύμβασης (προϋπολογισμός 260.000 ευρώ) κατέβαλε για επισκευές του υπάρχοντος κτιρίου, το ποσό των 220.000 ευρώ»."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις