Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση Κανελλοπούλου με Ρούβαλη για μεταναστευτικό και κοινωνική αλληλεγγύη

Συνάντηση Κανελλοπούλου με Ρούβαλη για μ...

Χιλιάδες ευρώ προγραμμάτων ΕΣΠΑ προηγούμενων ετών που έμειναν αναξιοποίητα

Η βουλευτής της Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 25.1.2013, από κοινού με την δημοτική σύμβουλο Πάτρας Ήρα Κουρή και εκπροσώπους του Δικτύου Αλληλεγγύης Πάτρα ''ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ'' και της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών,με την Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Μαρία Ανδρικοπούλου -Ρούβαλη.

Mετά το πέρας της συνάντησης προέβη στην εξής δήλωση:

'' Συζητήσαμε σήμερα με την κα Αντιδήμαρχο θέματα που άπτονται του μεταναστευτικού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν ο πρώτος πολιτικός χώρος, και μέχρι τώρα ο μοναδικός, ο οποίος οργάνωσε ένα ανοιχτό, συμμετοχικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και κάλεσε σε συντονισμό όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς, φορείς και πολίτες, με μόνο κριτήριο τη βοήθεια προς όλους τους αδύναμους, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζουμε τις δράσεις της Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Πατρέων, υπό τους εξής όρους: της χρηστής διαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων που διατίθενται για την κοινωνική αλληλεγγύη, της απόλυτης διαφάνειας, της βοήθειας προς όλους, Έλληνες και μετανάστες, και της ειλικρινούς και διαρκούς προσπάθειας.

Από τη σημερινή μας συζήτηση, προέκυψε ότι παρ' όλο που μεμονωμένοι παράγοντες του Δήμου έχουν πρόθεση και διάθεση να υλοποιήσουν φιλόδοξα προγράμματα, ωστόσο αυτή τη διάθεση δεν την μοιράζεται εν συνόλω και η Δημοτική Αρχή. Απόδειξη οι πολλές χιλιάδες ευρώ προγραμμάτων ΕΣΠΑ προηγούμενων ετών που έμειναν αναξιοποίητα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, ο ελλιπής συντονισμός του Δήμου με την Εκκλησία και τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και η αναποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής να ξεπεράσει γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Όσο αυτή η αναποφασιστικότητα δεν αίρεται, άνθρωποι θα μένουν στο δρόμο και στο κρύο και ανήλικοι θα πέφτουν θύματα οικονομικής και άλλης εκμετάλλευσης.''

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις