Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η αντιτρομοκρατική «βλέπει» νέα οργάνωση πίσω από το χτύπημα στη ΝΔ

 Η αντιτρομοκρατική «βλέπει» νέα οργάνωσ...

Φόβοι για ανασυγκρότηση του αντάρτικου πόλης

Μια νέα οργάνωση που πραγματοποίησε εσπευσμένα – λόγω της επικαιρότητας - την επίθεση στο γραφείο του πρωθυπουργού στη λεωφόρο Συγγρού, βλέπουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής. Οι δύο άγνωστοι και η πιθανότατα γυναίκα οδηγός του αυτοκινήτου που πραγματοποίησαν τη διαφυγή τους, λένε οι αστυνομικοί ότι είναι πρόσωπα άπειρα στο αντάρτικο πόλης που πραγματοποίησαν βιαστικά το χτύπημα κάτω από τις οδηγίες και το γενικό πρόσταγμα παλιών και έμπειρων προσώπων. 

Οι πληροφορίες λένε πως στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ γνώριζαν πως ο κύκλος των οργανώσεων που είχαν δράσει την τελευταία δεκαετία, είχε ουσιαστικά κλείσει. Πολλά μέλη από τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, η Σέχτα Επαναστατών έχει σιγήσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια (η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι έχει στα χέρια της το οπλοστάσιο της οργάνωσης) και ο Επαναστατικός Αγώνας έχει εξαρθρωθεί. 

Βέβαια, ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μαζιώτης τους τελευταίους οκτώ μήνες είναι καταζητούμενος, αφού τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του Πώλα Ρούπα αφέθησαν ελεύθεροι μετά την παρέλευση του 18μηνού με περιοριστικούς όρους και έκτοτε καταζητούνται και σε αυτό το σημείο οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα. 

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, εκτιμούν ότι τον τελευταίο χρόνο υπήρξε μια γενική ανασυγκρότηση του αντάρτικου πόλης, μέσα από την οποία γεννήθηκαν νέα δεδομένα. Εκτιμούν ότι δημιουργήθηκε ένας νέος πυρήνας με επιχειρησιακά χαρακτηριστικά ο οποίος ανέλαβε εσπευσμένα δράση λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των κινήσεων της Αστυνομίας για να διαλύσει τις καταλήψεις ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου σε εγκαταλελειμμένα κτίρια. 

«Μπορεί η σφαίρα από το καλάζνικοφ να χτύπησε το γραφείο του πρωθυπουργού, όμως έχουμε αμφιβολίες αν οι δράστες γνώριζαν που βρίσκεται και το είχαν βάλει στόχο. Και αυτό γιατί οι υπόλοιπες οκτώ σφαίρες δεν έφθασαν καν στο κτίριο. Κάτι που σημαίνει ότι η απειρία ήταν αυτή που τους έκανε να αστοχήσουν», λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει: «Όσο για τη σφαίρα από το μάγκνουμ που βρέθηκε στην ταράτσα, μέχρι στιγμής εξακολουθεί να παραμένει άλυτο μυστήριο». 


Οι κλήσεις, οι μάρτυρες και η γυναίκα

Αν και η ώρα ήταν προχωρημένη και ξημερώματα Δευτέρας ελάχιστός κόσμος κυκλοφορεί στους δρόμους εντούτοις οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον πέντε μαρτυρίες που δίνουν λεπτομέρειες τόσο για το σκηνικό της επίθεσης όσο και της εγκατάλειψης του οχήματος. Το Toyota Corolla εκλάπη λίγες ώρες πριν την επίθεση και σε αυτό επέβαιναν δύο κουκουλοφόροι και ο οδηγός που οι μάρτυρες λένε ότι ήταν γυναίκα… Πιθανότατα ομάδα υποστήριξης να ήταν μια μοτοσικλέτα που οι μάρτυρες είδαν να κινείται κοντά στο αυτοκίνητο, ωστόσο δεν ξέρουν το παραμικρό για το τι έγινε μετά από το Παλαιό Φάληρο όπου οι τρεις δράστες έκαψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Το πιθανότερο είναι να απομακρύνθηκαν με μηχανές μεγάλου κυβισμού αλλά να μην κινήθηκαν μακριά από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Θα ήταν άλλωστε ιδιαίτερα παρακινδυνευμένο με ένα καλάζνικοφ στην πλάτη να διασχίσουν τη μισή Αθήνα για να φθάσουν στο κρησφύγετο τους. Αυτό για τους έμπειρους αναλυτές σημαίνει ότι πιθανότατα να υπήρξαν τηλεφωνικές κλήσεις λίγο πριν και λίγο μετά την επίθεση στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου τις οποίες και αναζητούν.


Η προκήρυξη και οι φόβοι της Αστυνομίας

Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι πιθανότατα να υπάρξει προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση προκειμένου να δώσει το στίγμα της. Το γεγονός ότι πραγματοποίησαν την επίθεση με όπλα και όχι με βόμβες τους δίνει το πλεονέκτημα να επανασχεδιάσουν σύντομα ένα νέο χτύπημα με έναν ενδεχομένως αναβαθμισμένο στόχο. Για το λόγο αυτό, υπάρχει ένα ολόκληρο σχέδιο αναβάθμισης στη φύλαξη στόχοι που ξεκινά από την ενεργοποίηση βραδινών βαρδιών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙ.ΑΣ μέχρι και την ενίσχυση της φρουράς προσώπων που θεωρούνται πιθανοί στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Προκήρυξη για την επίθεση στην οικία του αδερφού του Σίμου Κεδίκογλου

Την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην οικία του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, στα Εξάρχεια αναλαμβάνει με προκήρυξη σε γνωστό αντιεξουσιαστικό σάιτ ανώνυμη οργάνωση. 

Αν και στο κείμενο οι συντάκτες δεν αναφέρουν το όνομα της οργάνωσης ωστόσο, οι λεπτομέρειες που παραθέτουν οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυθεντική. Μέσα στο κείμενο, αναφέρονται λεπτομερώς στην κατοικία του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου γεγονός που δείχνει ότι ενδεχομένως παρακολουθούσαν  ημέρες πριν πραγματοποιήσουν το χτύπημα «Το πολυόροφο και μεγάλης έκτασης αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα νεοκλασικής οικείας και σύγχρονης πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μαντζάκου και Μπενάκη είναι ιδιοκτησία της οικογένειάς του. Σε κάποια από τα διαμερίσματα των επάνω ορόφων που κατοικούνται μένουν συγγενικά του πρόσωπα ενώ τα περισσότερα νοικιάζονται. 

Άρα η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αδερφού του αλλα στην είσοδο της πολυκατοικίας», αναφέρουν ενώ στις επόμενες γραμμές παραθέτουν και λεπτομέρειες που αφορούν στο «επιχειρησιακό κομμάτι». 

Πως δηλαδή χτύπησαν την οικία του κ. Κεδίκογλου αργά το βράδυ του Σαββάτου αναφέροντας πως «Αντικειμενικός μας στόχος (και αφού σπάσαμε την γυάλινη είσοδο της πολυκατοικίας) ήταν το γραφείο το οποίο χρησιμοποιεί και επισκέπτεται τακτικά ο Σίμος Κεδίκογλου και το οποίο βρίσκεται δεξιά όπως μπαίνεις στην είσοδο στο ισόγειο του κτιρίου. 

Η θωρακισμένη του πόρτα μας απέτρεψε απ'το να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Χύσαμε λοιπόν και πυροδοτήσαμε ποσότητα βενζίνης στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εκεί υπήρχε μόνο η πόρτα του γραφείου του Σίμου Κεδίκογλου και μια δεύτερη θωρακισμένη πόρτα η οποία οδηγεί σε ένα δεύτερο προθάλαμο στον οποίο υπάρχει το ασανσέρ για τους επάνω ορόφους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις