Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Marinaleda: Το χωριό που κάνει πραγματικότητα την ουτοπία... κάθε Έλληνα! ΒΙΝΤΕΟ

Marinaleda: Το χωριό που κάνει πραγματικ...

Οι κάτοικοι δεν ξέρουν τι θα πει ανεργία ούτε εγκληματικότητα

Πολλοί είναι αυτοί που θα αποκαλέσουν παράξενο αυτό το χωριό μόλις μάθουν πως κυλά εκεί η ζωή! Κι όμως μην το λέτε παράξενο... Στο χωρίο Marinaleda η «πραγματικότητα» που ισχύει θα έπρεπε να εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες του κόσμου..

Αρκεί λοιπόν να ταξιδέψετε μέχρι την Ανδαλουσία της Ισπανίας για να επιβεβαιώσετε με τα ίδια σας τα μάτια ότι η ουτοπία αυτή έχει τελικά σάρκα και οστά!

Αναρωτιέστε τι το τόσο ανήκουστο συμβαίνει εδώ; Αρχικά, οι κάτοικοι δεν ξέρουν τι θα πει ανεργία ούτε εγκληματικότητα. Επίσης, στο χωριό δεν υπάρχει ούτε ένας άνεργος, παρόλο που ο πληθυσμός της Marinaleda αγγίζεις τα 2.800 άτομα.

Κάθε κάτοικος έχει δουλειά, που βέβαια αντικατοπτρίζει τις ανάγκες της περιοχής, δουλεύουν 7 ώρες την ημέρα και μηνιαίως αμείβονται με €1.200!!! Μάλιστα ο μισθός δεν προσαρμόζεται σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που κάθε κάτοικος έχει αλλά αντίθετα, παίρνουν όλοι τα ίδια χρήματα καθώς θεωρείται ότι όλοι είναι το ίδιο χρήσιμοι στην τοπική κοινωνία.

Και το καλύτερο; Οι μισθοί είναι υψηλοί αλλά τα έξοδα διαβίωσης παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, αν κρίνει μάλιστα κανείς από το γεγονός ότι το ενοίκιο ενός κανονικού σπιτιού κοστίζει περίπου €20 το μήνα.

Και σαν κερασάκι στην τούρτα μάθετε και αυτό... Οι αποφάσεις που αφορούν το χωριό λαμβάνονται από κοινού, σε ήρεμη ατμόσφαιρα και ο δήμαρχος δίνει πάντα βήμα στους κατοίκους για να εκφράσουν τη γνώμη τους!

Πώς να μην απασχολήσει τα διεθνή μέσα λοιπόν ένα τέτοιο χωριό; Παραδεχτείτε το... όλοι θα θέλαμε να ζούμε εκεί!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις