Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR: Έρευνες και στη Δυτική Ελλάδα για φαρμακεία που κάνουν παράνομη εξαγωγή φαρμάκων

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR: Έρευνες και στη Δυτ...

Ήδη έχουν εντοπιστεί 30 περιπτώσεις σε όλη τη χώρα

Και στη Δυτική Ελλάδα εξαπλώνονται οι έρευνες του ΣΔΟΕ προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φαρμακείων που παρανόμως προβαίνουν σε εξαγωγή φαρμάκων στο εξωτερικό.

Όπως μάλιστα πληροφορείται το thebest.gr στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών έχουν μπεί ακόμη και πληροφορίες για δημιουργία offshore εταιρειών οι οποίες χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου σκοπού.

Όπως είναι ήδη γνωστό τριάντα φαρμακεία που πραγματοποιούσαν παράνομες εξαγωγές φαρμάκων σε φαρμακαποθήκες του εξωτερικού εντόπισε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου, η αξία των παράνομων εξαγωγών - που αφορούσαν σε φαρμακευτικά σκευάσματα διαφόρων κατηγοριών - ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, οι έλεγχοι είναι σε εξέλιξη και οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Σημειώνεται ότι οι λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές - δηλαδή οι επανεξαγωγές φαρμάκων που έχουν εισαχθεί για την ελληνική αγορά - απαγορεύεται να γίνονται από τα φαρμακεία. Όταν πραγματοποιούνται από φαρμακαποθήκες ή φαρμακευτικές εταιρείες επιτρέπονται, αρκεί να μην συνεπάγονται «μαύρα» κέρδη και να μην επηρεάζουν την επάρκεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Παρ' ότι δεν υπάρχει ακριβής καταγραφή της συγκεκριμένης αγοράς, οι παράλληλες εξαγωγές εκτιμάται ότι τζιράρουν ετησίως πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις