Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Και μετεγγραφή και κλωνοποίηση!

Και μετεγγραφή και κλωνοποίηση!

Η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ έγινε στα χέρια του Παπακωνσταντίνου

Στη μετεγγραφή του αρχικού CD που έγινε επί υπουργίας του κ. Γιώργου Παπακωνταντίνου εστιάζεται, πλέον, η συνεχιζόμενη δικαστική έρευνα για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς, όπως αποκαλύπτεται, το στικάκι που κατασκεύασαν οι συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών «κλωνοποιήθηκε», αλλά όλοι οι «κλώνοι»-αντίγραφα ήταν «πειραγμένα» και περιείχαν 2059 ονόματα καταθετών, αντί για 2062 που περιλάμβανε η αυθεντική λίστα.

Το στικάκι που βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών, όπως προέκυψε από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων κυρίων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, «δημιουργήθηκε» το διάστημα μεταξύ 8 και 11 Ιουλίου 2011, κατά το οποίο επικεφαλής του ΣΔΟΕ ήταν ο πρώην εισαγγελέας κ. Ιωάννης Διώτης, ο οποίος είχε παραλάβει αντίγραφο από τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, η ημερομηνία «γέννησης» του συγκεκριμένου αντιγράφου, προέκυψε από την εκτύπωση των στοιχείων της «ταυτότητας» του, γεγονός που, κατά τους οικονομικούς εισαγγελείς, καθιστά χωρίς λόγο την διενέργεια ειδικής πραγματογνωμοσύνης από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας 

Η εξέλιξη αυτή περιορίζει σημαντικά το χρόνο κατά τον οποίο αφαιρέθηκαν από τη λίστα των καταθετών της τράπεζας HSBC Γενεύης τα ονόματα των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών, και η εκτίμηση δικαστικών πηγών είναι πως η αφαίρεση έγινε κατά την αρχική μετεγγραφή της λίστας από το CD που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στο «στικάκι» που έδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. 

Ο κ. Διώτης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 2 Μαΐου 2011, παρέδωσε το επίμαχο αντίγραφο στον διάδοχο του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Αύγουστο του 2011, γεγονός που, όπως επισημαίνεται από την Ιπποκράτους, «αποδεικνύει περίτρανα ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ενεπλάκη σε αυτή την υπόθεση».

Ανεπισήμως, μάλιστα, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «απόλυτη δικαίωση του κ. Βενιζέλου» και συνεργάτες του σχολίαζαν δεικτικά την εξέλιξη, λέγοντας: «Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη».

Σχόλιο που στρέφεται τόσο κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε προσπαθήσει να αφήσει υπονοούμενα κατά του κ. Βενιζέλου, όσο και κατά του κ. Διώτη, τον οποίο στελέχη του ΠΑΣΟΚ «φωτογράφιζαν» ως υπεύθυνο για τη διαρροή της λίστας στο περιοδικό “HOT DOG” «με τη μεσολάβηση, μάλιστα πολιτικού χώρου», όπως έλεγαν ορισμένοι.

Η υπόθεση, πάντως, περιπλέκεται, καθώς «στικάκι» -διαφορετικό από εκείνο που είχε στο γραφείο του ο κ. Βενιζέλος και μέσω του πρωθυπουργικού γραφείου διαβιβάστηκε στις ελεγκτικές αρχές και βρίσκεται ήδη στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων- δηλώνει ότι παρέλαβε και ο εκδότης του “HOT DOG” κ. Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος προαναγγέλλει ότι έστειλε το δικό του αντίγραφο για πραγματογνωμοσύνη και θα αποκαλύψει σύντομα το πότε αυτό δημιουργήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι και η δημοσιευμένη από τον κ. Βαξεβάνη λίστα περιείχε 2059 ονόματα και όχι τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, γεγονός από το οποίο πιθανολογείται ότι η προέλευση είναι αντίστοιχη με εκείνο που είχε και ο κ. Βενιζέλος και άρα η «αλλοίωση» έγινε κατά την αρχική μετεγγραφή του CD που παρέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις