Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι ... ανοιχτές πληγές της πόλης - Άστεγοι στη βροχή και την παγωνιά αναζητούν ένα πιάτο φαγητό!

Πάτρα: Οι ... ανοιχτές πληγές της πόλης ...

Πληθαίνουν τα περιστατικά άπορων και άστεγων συμπολιτών

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και μόλις λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου γύρω μας υπάρχουν κρυμμένες …σκιές ανθρώπων που βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο, να προσπαθούν να ζεσταθούν με μια κουβέρτα κρυμμένοι πίσω από τα λιγοστά τους υπάρχοντα.

Χαρακτηριστική για την πόλη της Πάτρας ήταν η περίπτωση που κατέγραψε προ ημερών το thebest.gr με έναν πολίτη ο οποίος βρίσκει καταφύγιο στην είσοδο του Κοινωνικού Τομέα της Πάτρας, στην οδό Γούναρη.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο άστεγος, γνωρίζει ότι κοιμάται στην είσοδο μιας Υπηρεσίας που σκοπός της είναι να μεριμνά για άτομα, όπως τον ίδιον, πόσο μάλλον, εάν έχει ζητήσει βοήθεια από τους αρμόδιους του φορέα.

Το πιθανότερο είναι ο άνθρωπος να είναι αλλοδαπός και να μην έχει προστρέξει για βοήθεια στον Κοινωνικό Τομέα, όπου είναι βέβαιο ότι θα του την έδιναν.

Πολλοί είναι αυτοί που αργά τη νύχτα έχουν δει και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να προσπαθεί να βρει καταφύγιο στις εισόδους των καταστημάτων της Ρήγα Φεραίου.

Μια ακόμη περίπτωση είναι αυτή ενός ανθρώπου που εντοπίστηκε να κοιμάται μέσα στο καταχείμωνο, σε παγκάκι στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας.

Οι περισσότεροι, τον κοιτούσαν... και τον προσπερνούσαν, συνηθισμένοι πλέον από τέτοιες εικόνες...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις