Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ο Ιμπραΐμοβιτς έγινε... ρήμα στη σουηδική γλώσσα!

Ο Ιμπραΐμοβιτς έγινε... ρήμα στη σουηδική γλώσσα!

Το νέο ρήμα «zlatanera», η σημασία του οποίου βρίσκεται πιο κοντά στο «κυριαρχώ» ή «κάνω κάτι με ορμή».

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς γίνεται... ρήμα. Η Sprakradet, ο θεματοφύλακας στην υπηρεσία της σουηδικής γλώσσας, δημοσίευσε τον κατάλογο των 40 νέων λέξεων που εισήλθαν σε κοινή χρήση και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το νέο ρήμα «zlatanera», η σημασία του οποίου βρίσκεται πιο κοντά στο «κυριαρχώ» ή «κάνω κάτι με ορμή».

Τα επιτεύγματα του Σουηδού διεθνή επιθετικού ήταν πραγματικά αξιοσημείωτα εντός του 2012. Με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν έχει σκοράρει μέχρι τώρα 16 γκολ σε 18 παιχνίδια, οδηγώντας την ομάδα του στην κορυφή της Ligue 1 και στο δεύτερο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την εθνική ομάδα πραγματοποίησε ένα ιστορικό «πόκερ» στο ηχηρό 4-2 επί της Αγγλίας (φιλικός), σκοράροντας ένα από τα ωραιότερα τέρματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου με ανάποδο ψαλίδι από 30 μέτρα. Το υπέροχο γκολ του «Ίμπρα» κατέκτησε τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων του μισού πλανήτη, με το «zlatanera» ο 31χρονος σούπερσταρ από το Μάλμοε κατακτά τώρα και τις σελίδες των λεξικών.

Ο νεολογισμός ξεκίνησε αρχικά από τη Γαλλία, όπου ο «μπόμπερ» άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του. Στη συνέχεια, όταν ο σέντερ φορ της Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε για έβδομη φορά το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χώρας, το σημαντικότερο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων διασαφήνισε ότι ο Ιμπραΐμοβιτς «zlatanato (κυριάρχησε) στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports