Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ηλίας Άχμετ στο thebest.gr: " Το χρυσό μετάλλιο ήταν η ανταμοιβή των κόπων μου"

Ηλίας Άχμετ στο thebest.gr: " Το χρ...

Ο πρωταθλητής της ΕΑΠ μιλά για την πορεία του

Πριν λίγο καιρό ο Ηλίας Άχμετ πανηγύρισε στο κλειστό της ΕΑΠ το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας στην πυγμαχία. Ο αθλητής του Μάριου Καπερώνη μιλά στο thebest.gr για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός, αλλά και για το μεγάλο του όνειρο που είναι η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Τα συναισθήματά σου από το πρωτάθλημα της Πάτρας;

Ένιωσα ωραία είχα κάνει πολύ προπόνηση για να μπορέσω να αγωνισθώ στην Α' κατηγορία και τελικά οι κόποι ανταμείφθηκαν με το χρυσό μετάλλιο. Το 2010 είχα έρθει δεύτερος και πέρυσι δεν κατάφερα να αγωνισθώ λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού και επιτέλους φέτος τα κατάφερα. Η ατμόσφαιρα στην Πάτρα ήταν ζεστή και μας υποστήριζαν οι φίλαθλοι και αυτό σου έδινε επιπλέον κίνητρο.

Ποια θεωρείς καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

Σίγουρα ήταν από τις καλύτερες στιγμές μου η φετινή, αλλά θυμάμαι διακρίσεις σε μικρότερη ηλικία και νιώθω πιο έντονα συναισθήματα. Τώρα δεν το χαίρομαι τόσο πολύ για παράδειγμα όπως όταν ήμουν στην κατηγορία παίδων και έπαιρνα μετάλλιο.

Έχεις κάποια χειρότερη;

Ο περσινός τραυματισμός μου που είχα την τελευταία εβδομάδα πριν αγωνισθώ. Είχα ραγίσει το χέρι μου και δεν μπόρεσα να συμμετάσχω.

Σε προκαλούν εκτός ρινγκ επειδή είσαι πυγμάχος;

Γενικά όχι δεν τσακώνομαι. Δεν σημαίνει επειδή είμαι πυγμάχος ότι μου αρέσει να το παίζω μάγκας. Πιστεύω ότι όποιος το κάνει απλά δεν έχει φτάσει ψηλά στην καριέρα του.

Τι σε αγχώνει όταν αγωνίζεσαι;

Όταν παίζω στην Πάτρα δεν θέλω να απογοητεύσω τους προπονητές μου, τον Μάριο Καπερώνη και τον Λάμπρο Μιχολάπουλο και γενικά τους ανθρώπους που πιστεύουν σε μένα. Μόνο αυτό.

Το μεγαλύτερο όνειρό σου;

Για κάθε αθλητή είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά είναι δύσκολο.     Ωστόσο στη ζωή είναι όλα εφικτά. Γενικά είναι δύσκολη η κατάσταση για τον ελληνικό αθλητισμό και για την πυγμαχία γιατί δεν γίνονται μεγάλες διοργανώσεις και δεν ανεβαίνει το επίπεδο.

Έχεις σκεφτεί να τα παρατήσεις;

Αρκετές φορές αλλά η πυγμαχία είναι κάτι που το αγαπάω και πάντα επιστρέφω.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports