Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταστηματάρχες Εστίασης: Η διοίκηση της Πειραιώς να σεβασεί την ιστορία της Πάτρας και της οινοποιίας Achaia Clauss

Καταστηματάρχες Εστίασης: Η διοίκηση της...

"H προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς είναι διαχρονική αξία"

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας, για τις εξελίξεις στην ACHAIA CLAUSS επισημαίνει τα παρακάτω:

"Η ACHAIA CLAUSS αποτελεί ιστορικό μνημείο και χώρο αναφοράς της πολιτιστικής κληρονομιάς για την Πάτρα αλλά και συνολικά την Αχαΐα, άμεσα συνδεδεμένο με την τουριστική, επιχειρηματική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Μπορεί τα ακίνητα να αλλάζουν χέρια σύμφωνα με τους οικονομικούς όρους που διέπουν το Ελληνικό κράτος, όμως πάνω από την εμπορική αξία η προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι διαχρονική αξία που επιβάλουν οι θεσμοί και η κοινωνία.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ιδιώτες να διαλύουν, να αποθηκεύουν, να ξεπουλούν, να εκμεταλλεύονται αξίες που ανήκουν σε όλους μας.

Ο σύλλογος καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, απαιτεί την συνέχιση της ιστορίας. Να παραμείνει η ACHAIA CLAUSS ως μνημείο ανοιχτό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, τουριστικό αξιοθέατο και να περάσει ο έλεγχος για την προστασία αυτού του χώρου και των εγκαταστάσεων και στους τοπικούς φορείς, ώστε να παραμείνουν αναλλοίωτα τα ιστορικά χαρακτηριστικά και η παράδοση.

Καλούμε την διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς να σεβαστεί την ιστορία της πόλης και των εγκαταστάσεων της οινοποιίας ACHAIA CLAUSS.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, να φροντίσουν ώστε να μην αλλοιωθεί στο ελάχιστο ούτε να μετακινηθούν τα μουσειακά ιστορικά στοιχεία από το φυσικό χώρο τους καθώς θεωρούνται αναπόσπαστο τμήμα του."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις