Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον καθηγητή Πανεπιστημίου Θεόδωρο Παπαθεοδώρου

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον κα...

Ένας εξέχων επιστήμονας και ερευνητής

Θλίψη στην Πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας σκόρπισε ο θάνατος του καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, στα 67 του χρόνια. Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου έχασε τη μάχη μετά από μια σύντομη αλλά σπάνια ασθένεια των μυών.

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεννήθηκε στην Πάτρα και υπηρέτησε σε διάφορες ακαδημαϊκές θέσεις στις ΗΠΑ. Από το 1984 ήταν Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος του Τμήματος (2005-σήμερα).

Εισηγήθηκε και επέτυχε την ίδρυση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Tεχνολογίας Υπολογιστών (Ι.Τ.Υ.). Διετέλεσε πρώτος Διευθυντής του Ι.Τ.Υ. (1985-1990), επέτυχε και καθοδήγησε τα πρώτα μεγάλα ερευνητικά προγράμματα του Ινστιτούτου και ηγήθηκε της οργάνωσης και της διοικητικής και ερευνητικής ανάπτυξης του. Διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών επιτροπών. Έτυχε απονομής διεθνών διακρίσεων και μεγάλων ερευνητικών επιχορηγήσεων, στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών ανέπτυξε το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων Υψηλών Επιδόσεων (ΕΥΕ, HPCLab). Υπηρέτησε από την αρχή ως Διευθυντής του Εργαστηρίου και ενέταξε σ’ αυτό αρκετά ερευνητικά έργα, με τα οποία απασχολούνται και υποστηρίζονται περίπου 50 Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και μεταπτυχιακοί ερευνητές. Με τα έργα αυτά έχει αναπτυχθεί τεχνολογική υποδομή μεγάλης αξίας που μαζί με το προσωπικό υποστηρίζουν την έρευνα, τη διεξαγωγή εργασιών σε μαθήματα, όπως και την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 10 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις