Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βολές κατά Δήμου από τον Κώστα Χριστόπουλο για το θαλάσσιο μέτωπο και το Αρσάκειο

Βολές κατά Δήμου από τον  Κώστα Χριστόπο...

"Πιστεύω ότι, πρέπει να διεκδικήσουμε όλοι μαζί ξανά την εξαίρεση της λιμενικής ζώνης από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού"

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του θαλασσίου μετώπου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη», Κώστας Χριστόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η αδρανειακή πολιτική της δημοτικής Αρχής δεν βοηθάει τον αγώνα διεκδίκησης και κατοχύρωσης του λιμανιού σαν χώρο που θα είναι ελεύθερος για τους πολίτες και θα οδηγήσει την πόλη να βρει την έξοδό της προς τη θάλασσα.

Οι αλλοπρόσαλλες θέσεις, η εμμονή σε έγγραφα και γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι νομικές ερμηνείες δεν λύνουν το –κατεξοχήν- πολιτικό πρόβλημα της οριστικής παραχώρησης του λιμανιού.

Έχουμε καταφέρει πολλά, όλοι μαζί, με τις επισκέψεις μας στην Αθήνα πριν ένα χρόνο. Μένει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις των Υπουργών εκείνης της περιόδου, γιατί έχει υλοποιηθεί ένα μέρος τους μέχρι σήμερα. Είναι αδιανόητο να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ότι εξαιρείται από την ιδιωτικοποίηση το υπό οριστική παραχώρηση θαλάσσιο μέτωπο. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί.

Οι εφησυχαστικές δηλώσεις αποπροσανατολίζουν και δυσχεραίνουν την κατάσταση της πόλης απέναντι στο πρόβλημα. Πιστεύω ότι, πρέπει να διεκδικήσουμε όλοι μαζί ξανά την εξαίρεση της λιμενικής ζώνης από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, τώρα που προλαβαίνουμε, γιατί αργότερα ίσως να είναι αργά για να το καταφέρουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ

Για το θέμα της εγκατάλειψης του παλιού Αρσακείου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη», Κώστας Χριστόπουλος, δήλωσε τα εξής:

Η πρώτη εισήγηση που έφερε η δημοτική Αρχή για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2011 ήταν για το Αρσάκειο. Ψηφίσαμε ομόφωνα την μεταφορά διοικητικών υπηρεσιών στο πρώην σχολικό συγκρότημα ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων.

Το αποτέλεσμα είναι να μένει ασυντήρητο το Αρσάκειο, και όσο μένει σ’ αυτή την κατάσταση τόσο δυσκολότερο γίνεται να επισκευαστεί. Υπήρχαν το 2011 οι διαβεβαιώσεις της δημοτικής Αρχής ότι θα συντάσσονταν εθελοντικά μελέτες για την επισκευή του ακινήτου. Δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτα.

Προτείνω να αναθέσει ο δήμος στις τεχνικές υπηρεσίες του να συντάξουν τις απαραίτητες μελέτες. Το προσωπικό του Δήμου έχει τη γνώση και τις εμπειρίες. Προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους. Μπορούν να εκπονήσουν τη μελέτη για τη συντήρηση του Αρσακείου, να εκτιμηθεί το κόστος επισκευής, και στη συνέχεια να αποφασίσουμε εάν πρέπει να επισκευαστεί ολόκληρο, τμηματικά κ.ο.κ.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχει δημοτική περιουσία ελεύθερη και να εξακολουθούμε να πληρώνουμε 45.000€ κάθε μήνα σε ενοίκια, σύμφωνα με αυτά που μας είπε πρόσφατα ο κ. Δήμαρχος. Με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να δούμε την αξιοποίηση και άλλων δημοτικών ακινήτων, όπως είναι τμήμα του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και χώροι που έχουν παραχωρηθεί για χρήση δωρεάν σε συλλόγους. Δεν μπορεί να είναι γνώμονας το «που βρίσκεται το ακίνητο» και να πληρώνει ο δήμος τα ενοίκια.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις