Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νικολόπουλος: Ποιος κυβερνά τελικά αυτή τη χώρα;

Νικολόπουλος: Ποιος κυβερνά τελικά αυτή τη χώρα;

Συνάντηση Νικολόπουλου με εργαζομένους στους ΟΤΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΤΑ

«Δέχτηκα σήμερα, αντιπροσωπεία εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι ζουν υπό το καθεστώς του αντεργατικού θεσμού της διαθεσιμότητας,  που ψήφισε η τρικομματική συμπολίτευση και που λειτουργεί ως προειδοποίηση βεβαίας απόλυσης.

Οι εργαζόμενοι αφού μου εξέφρασαν την οργή τους, για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κυβερνώντων, έναντι των ιταμών απαιτήσεων και προκλήσεων του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα, κ. Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος με απύθμενο θράσος ισχυρίσθηκε, πως 3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, κάνουν δουλειά  1.000 εργαζομένων στη Γερμανία, μου εζήτησαν να πάω το θέμα της «εξόντωσής τους» στο κοινοβούλιο.

Πράγματι κατόπιν των απαξιωτικών και προσβλητικών δηλώσεων του κ. Φούχτελ, σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων, οι οποίοι βάσει της τελευταίας έκθεσης του ΟΟΣΑ εργάζονται ετησίως 2.017 ώρες αντί 1.408 των Γερμανών, καθώς και σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας που καταδέχεται δημόσια να της υποβάλλει και επιβάλλει, πολιτική ακολούθησε μια ακόμα βαρύτερη πρόκληση.

Ο εντεταλμένος της Γερμανικής Καγκελαρίας απάντησε στο «σχέδιο διαθεσιμότητας» των Δημοσίων Υπαλλήλων, που έχει θέσει σε εφαρμογή η συγκυβέρνηση ως εξής: «αφού πρώτα περικόπτονται μεθοδικά οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνέχει συνίσταται από την γερμανική διοίκηση, να επιβληθούν τοπικοί φόροι», όπως υποστήριξε.

Η παρέμβαση και το ύφος του κ. Φούχτελ δείχνει ωστόσο, πως η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές και μάλιστα επί Ελληνικού εδάφους.

Ο Φούχτελ συνέχισε το παραλήρημα του λέγοντας πως, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται τώρα να παίξει ένα άλλο ρόλο», ενώ αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσει περικοπή των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατέληξε.

«Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός του», είπε ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και κατέληξε:

Εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού κινήματος τους εξέφρασα  τον ολόπλευρη και ολοπρόθυμη συμπαράστασή μας και δεσμεύθηκα σήμερα να καταθέσω ερώτηση στη Βουλή όπως μου ζήτησαν οι προς διαθεσιμότητα εργαζόμενοι.

Συμμερίστηκα απόλυτα την απογοήτευση όλων των συναδέλφων του που μου μετέφεραν,  καθώς και όλων των εργαζομένων.

Επειδή οι Έλληνες είναι περήφανος λαός και με τα όσα είπε ο κ. Φούχτελ, αισθάνθηκαν την απόλυτη απογοήτευση.

Επειδή η συμπεριφορά και η τακτική «σφάξε με αγά μου να αγιάσω», των διπρόσωπων και υποτελών της τρικομματικής παρέας, μόνον ταπείνωση και οργή μπορεί να γεμίσει τις ψυχές μας.

Επειδή το νταηλίκι τους το ξοδεύουν όλο εδώ, κατατρομοκρατώντας ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία και απέναντι στους Γερμανούς στέκονται καρτερικά στην σειρά, για να φάνε με «δόξα και τιμή, την σφαλιάρα τους».

Γι΄ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου καλώ τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, να ανακαλέσουν άμεσα τα σχέδια διαθεσιμότητας των Δημοτικών και Δημοσίων Υπαλλήλων και να απαντήσουν μέσω της Εθνικής αντιπροσωπείας στον Ελληνικό λαό στα παρακάτω ερωτήματα, όπως επιβάλλει ο Κανονισμός της Βουλής των Ελλήνων.

Ποιος κυβερνά τελικά αυτή τη χώρα;

Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν προς τους Υπουργούς της Ελλάδος που έδωσαν όρκο  να λειτουργούν ως εντολοδόχοι του Λαού;

απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Γιατί συμπεριφέρονται τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης ως Υπουργοί του «γιαβόλ» και δεν αντιδρούν στον κάθε κ. Φούχτελ, όταν από το δημόσιο βήμα τους δίνει εντολές εκ μέρους της «γερμανικής διοίκησης»; και τέλος συμβαίνει να τους είχαν παραδώσει γραπτώς και τις διατάξεις ή και το πλήρες νομοσχέδιο, όπως άλλωστε απεκάλυψε ο κ. Ρουπακιώτης ότι είναι η πάγια Κυβερνητική πρακτική;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις