Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα

 Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα

Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες

Με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ξεκινά αυτήν την ώρα η παράλληλη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup και του Euroworking Group, γεγονός που τονίζει την κρισιμότητα της κατάστασης, δύο 24ωρα πριν το καθοριστικό συμβούλιο της Δευτέρας στις Βρυξέλες.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται όλες οι εναλλακτικές προτάσεις που εξετάζουν οι ευρωπαίοι εταίροι, προκειμένου να αποφευχθεί το νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που ζητά επίμονα το ΔΝΤ. 

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η μείωση των επιτοκίων στα κρατικά δάνεια, η άτοκη περίοδος χάριτος για την πληρωμή των χρεών, η επιστροφή κερδών από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, η επαναγορά κρατικών ομολόγων σε χαμηλές τιμές και η νέα επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων.

Οι τηλεδιασκέψεις πάντως έχουν ξεκινήσει από νωρίτερα το μεσημέρι. 

Ο Έλληνας υπουργός κύριος Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Πάνος Τσακλόγλου βρίσκονταν από νωρίς σήμερα στο γραφείο τους, κατ΄αρχήν για τεχνικές συσκέψεις και «δια παν ενδεχόμενο», καθώς μέχρι τελευταία στιγμή οι Βρυξέλες κρατούσαν μυστικότητα για τη συνεδρίαση του Eurogroup και επισήμως διέρρεαν πως πρόκειται για τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group σε τεχνικό επίπεδο και χωρίς τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Πάντως οι ευρωπαίο ηγέτες εμφανιστήκαν αισιόδοξοι την Παρασκευή ότι η Ελλάδα θα δοθεί το «πράσινος φως» για την εκταμίευση της δόσης τη Δευτέρα.

«Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και ήρθε η δική μας ώρα να δράσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις