Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πολιτιστικός Σύλλλογος Αλισσού: Ζητά παρέμβαση των αρμοδίων για τα μαύρα νερά του Πείρου

Πολιτιστικός Σύλλλογος Αλισσού: Ζητά παρ...

Έγγραφο σε φορείς

Την παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσού για τη μόλυνση του Πείρου ποταμού, όπως καταγγέλει.

Σε έγγραφό του στους παραπάνω φορείς αναφέρει:

"Αφορμή για την παρούσα παρέμβασή μας αποτελεί η «μαυρίλα» που ξεκίνησε να κατεβαίνει στον ποταμό Πείρο τις τελευταίες μέρες όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που έχουμε αναρτήσει. Είναι προφανές ότι η μαυρίλα αυτή προέρχεται από τα ελαιοτριβεία της περιοχής που μέσω χειμάρρων, λαγκαδιών, και παντός είδους αυλακιών καταλήγουν στον ποταμό Πείρο και στη συνέχεια στην θάλασσα. Η ρύπανση που προκαλείται δεν είναι μόνο αισθητική, αλλά και πραγματική. Τουλάχιστον η δυσοσμία, που γίνεται αντιληπτή από όλους, το επιβεβαιώνει. Είναι λοιπόν απαραίτητο να ληφθούν μέτρα προστασίας ώστε να πάψει η ανεξέλεγκτη ρύπανση του Πείρου από τα ελαιοτριβεία. Πρέπει τα ελαιουργεία, να πάψουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Όπως έχουμε ενημερωθεί, η κείμενη νομοθεσία λέει ότι από φέτος  τα απόβλητά των ελαιοτριβείων θα επεξεργάζονται σε 2 φάσεις  και τα υγρά απόβλητα να μεταφέρονται στα πυρηνελεουργία της περιοχής.  Το  πρόβλημα είναι τεράστιο και απαιτείται άμεση λύση. Για μας η καταγγελία αυτή δεν αφορά το σύνολο της συμπαθούς ομάδας των ελαιοτριβείων αλλά αυτούς που ακόμα δεν έχουν συμμορφωθεί με τις κείμενες διατάξεις και την νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία η μεγάλη ποσότητα φαινόλης που καταλήγει στους υδάτινους αποδέκτες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για το περιβάλλον.

Αναμένουμε άμεσα  να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε με καθημερινούς ελέγχους να υποχρεώσουν τους ελαιοτριβείς  να εφαρμόζουν τις υπάρχουσες μελέτες λειτουργίας τους καθώς και αυτά που λέει η νομοθεσία, προκειμένου να περιοριστεί το σημερινό φαινόμενο της ανεξέλεγκτης διάθεσης των αποβλήτων τους και της ρύπανσης" .

Ο πρόεδρος Μπαρμπούνης Δημήτριος

Ο Γ.Γραμματέας  Ζαχαρόπουλος Διονύσιος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις