Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Κλείνει για δύο ημέρες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Στο πλευρό των εργαζομένων και με νομική κάλυψη - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Κλείνει για δύο ημέρες η Περιφέρε...

Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες για τις επικείμενες απολύσεις

19.39 Την απόφαση να κλείσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για δύο ημέρες, αύριο Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των εργαζομένων και τα νέα μέτρα που κυριολεκτικά στραγγαλίζουν την αυτοδιοίκηση, έλαβε πριν από λίγο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά την έκτακτη συνεδρίασή του. Η απόφαση, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία, περιλαμβάνει όχι μόνο την πολιτική, αλλά και την νομική υποστήριξη και κάλυψη των εργαζομένων που γίνονται αποδέκτες της ανάλγητης απόφασης για απόλυσή τους.

18.35: Την αλληλεγγύη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή των προωθούμενων απολύσεων στο δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα στην Πάτρα.

«Κύριος στόχος είναι να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τις θέσεις εργασίας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι καταλύονται θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και ανοίγει «κερκόπορτα» με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον. Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η απόφαση για απολύσεις αποδυναμώνει διοικητικά τους φορείς που θα χάσουν προσωπικό και ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή διαδικασία αξιολόγησης, πραγματικής καταγραφής των κενών και εφαρμογής κάποιων στοιχειωδών κριτηρίων.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας έκανε εκτενή αναφορά στις επερχόμενες περικοπές στους πόρους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τονίζοντας ότι πλέον, ειδικά για τις Περιφέρειες, προοιωνίζεται οικονομικός στραγγαλισμός με άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία και στις δράσεις τους.

«Οικονομικά και εργασιακές σχέσεις είναι δυο ζητήματα με ευθεία αναφορά στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, στη δημοκρατία μας, στην ίδια την ζωή μας», επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και για τις κινήσεις που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της Ένωσης Περιφερειών.

Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τοποθετήσεις εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, Αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων.

15.19:Δυναμικό παρών στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έδωσαν πριν απο λίγο εργαζόμενοι στους Δήμους της Αχαϊας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας που κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο απο την παρουσία των υπαλλήλων στη συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις