Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίδομα θέρμανσης: Ενεργοποιείται το σύστημα και τα λεφτά 15 μέρες μετά την προμήθεια πετρελαίου

Επίδομα θέρμανσης: Ενεργοποιείται το σύσ...

Οι καταναλωτές θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τη χορήγσή του

Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ειδική διαδικτυακή εφαρμογή για την επιστροφή του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης.

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για την χορήγηση του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης και θα ακολουθήσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την καταγραφή των δικαιούχων είσπραξης του επιδόματος.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισαν στο in.gr πως η ηλεκτρονική πύλη για την επιστροφή του φόρου θα ενεργοποιηθεί από την Πέμπτη και ότι σε κάθε περίπτωση όχι νωρίτερα από την Τετάρτη.

Η εφαρμογή για την επιστροφή του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης βρίσκεται στο (https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm). Σημειώνεται πως μέσω ειδικής φόρμας που έχει ενσωματωθεί στην εφαρμογή αυτή, οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση του επιδόματος

Κάθε επιστροφή φόρου θα καταβάλλεται στον δικαιούχο 15 μέρες μετά από κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Η ΓΓΠΣ θα διασταυρώνει τα αναγραφέντα στην αίτηση στοιχεία του δικαιούχου με τα στοιχεία όσων έχουν αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».

Ο υπολογισμός της επιστροφής φόρου που πρέπει να καταβληθεί στον κάθε δικαιούχο ένοικο πολυκατοικίας θα γίνεται με πολλαπλασιασμό του αριθμού των λίτρων πετρελαίου θέρμανσης που αγόρασε η πολυκατοικία επί τα χιλιοστά του διαμερίσματός του δικαιούχου και στη συνέχεια επί το ποσό των 0,28 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις