Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: "Κόκκινο" το ντέρμπι

Μπάσκετ: "Κόκκινο" το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 64-60 του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός «άλωσε» το μέχρι πέρυσι «απόρθητο κάστρο» του ΟΑΚΑ, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 64-60 στο πρώτο εφετινό ντέρμπι των «αιωνίων», με το οποίο ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική στην Α1 Ανδρών.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-40, 45-54, 60-64.

Τους γηπεδούχους «σκότωσαν» δύο άλλοτε δικά τους παιδιά, ο Σπανούλης (19 πόντους) και ο Περπέρογλου (12), οι οποίοι γνωρίζοντας καλά τα «κατατόπια» οδήγησαν τους συμπαίκτες τους σε μια μεγάλη νίκη, που ενδεχομένως να τους εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Από την απέναντι πλευρά οι «παλιόφιλοι» Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής προσπάθησαν πολύ και παραλίγο να «γυρίσουν» μόνοι τους το παιχνίδι.

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (6-6), αλλά όταν οι φιλοξενούμενοι πρόσθεσαν στο παιχνίδι τους το στοιχείο της δημιουργίας ξέφυγαν αμέσως με έξι πόντους (12-6). Οι Ντόρσεϊ και Χάινς έπαιζαν πολύ καλά τον Σχορτσιανίτη, αλλά ένα αντιαθλητικό φάουλ του Περπέρογλου στον Τσαρτσαρή επέτρεψε στους παίκτες του Πεδουλάκη να δημιουργήσουν ένα σερί 5-0 και να μειώσουν τη διαφορά στο καλάθι (16-14), για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο με 18-14.

Η συνέχεια ανήκε στους Σπανούλη και Περπέρογλου, που με τρίποντα αύξησαν τη διαφορά και σε συνδυασμό με το δυνάμωμα της άμυνας επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να φτάσουν στο +12 (31-19) και να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 40-28. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με χαμηλά ποσοστά στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός πλησίασε προσωρινά (40-34), αλλά τρεις συνεχείς εύστοχες προσπάθειες (δύο τρίποντα, ένα δίποντο) από τους Πρίντεζη, Παπανικολάου και Λο δημιούργησαν εκ νέου διαφορά ασφαλείας για τους παίκτες του Μπαρτζώκα (48-34), η οποία «έπεσε» στο -6 (51-45) από συνεχείς βολές των γηπεδούχων, πριν ο Πρίντεζης με τρίποντο κάνει το 54-45 στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό στο παιχνίδι του, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς σκορ για περίπου τρία λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μετά το 61-51 οι «πράσινοι» έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια να «επιστρέψουν» στο ματς και με τους Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή μείωσαν στους τέσσερις πόντους (61-57), δύο λεπτά πριν τη λήξη. Ένα τρίποντο του Παπανικολάου, όμως, έδωσε «φιλί της ζωής» στην ομάδα του (64-57), αλλά ο Διαμαντίδης «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο κι έκανε το σκορ 64-60, που έμελλε να είναι το τελικό αφού οι γηπεδούχοι έχασαν όλες τις ευκαιρίες που είχαν για να μειώσουν κι άλλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports