Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Το λάθος των διαιτητών με το Νίκο Βετούλα

Το λάθος των διαιτητών με το Νίκο Βετούλα

Δεν τον άφησαν να κοουτσάρει

Οι διαιτητές επέτρεψαν στο Νίκο Βετούλα να κάτσει στον πάγκο του Απόλλωνα το περασμένο Σάββατο, δεν τον άφησαν όμως να κοουτσάρει την πατρινή ομάδα κόντρα στον ΚΑΟΔ, αφού όπως ισχυρίστηκαν δεν είχε δίπλωμα Ά κατηγορίας.

Κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται ο Πατρινός τεχνικός, αφού ο Σύλλογος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει κάνει καμία σχολή προπονητών και συνεπώς είναι δύσκολο να έχει κάποιος τέτοιο δίπλωμα.

Για αυτό το θέμα η σημερινή Πελοπόννησος της Δευτέρας αναφέρει σε ρεπορτάζ της:

"Οι διαιτητές Κορομηλάς, Γκούμας, Κατραχούρας έκαναν λάθη το Σάββατο, αλλά ο Απόλλωνας έχασε πρώτα απ' όλα από τα δικά του λάθη. Όμως η συμπεριφορά των διαιτητών θα πρέπει να απασχολήσει την ΕΟΚ αλλά και τους "μελανόλευκους" σε διοικητικό επίπεδο, γιατί προχθές το μεγαλύτερο λάθος των διαιτητών δεν έγινε στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου, αλλά έξω από αυτές!

Το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι δεν υπάκουσαν στις εντολές της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν. Δεν επέτρεψαν, ειδικά στην επανάληψη, στον Νίκο Βετούλα να κοουτσάρει, να σηκώνεται δηλαδή όρθιος να δίνει στους παίκτες του στην διάρκεια του αγώνα, εφαρμόζοντας τον κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται να κοουτσάρει ομάδα Α1 προπονητής χωρίς δίπλωμα. Ο Νίκος Βετούλας, όπως και ο προπονητής του Ηλυσιακού Δημήτρης Παπανικολάου δεν έχουν δίπλωμα, αλλά για αυτό δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Ο ΣΕΠΚ (Σύλλογος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης) η ΓΓΑ, δεν έχουν μεριμνήσει, ο ΣΕΠΚ δεν έχει πιέσει, τόσο όσο θα έπρεπε, για να γίνουν Σχολές προπονητές από το 2008 και μετά! Για 4,5 χρόνια δηλαδή δεν έχει γίνει καμία Σχολή προπονητών, συνεπώς ο Βετούλας, ο Παπανικολάου και όποιοι θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα δεν μπορούν.

Η ΕΟΚ μετά τα όσα έγιναν στην πρεμιέρα στο παιχνίδι Καβάλα-Ηλυσιακός με τον Δημήτρη Παπανικολάου, στον οποίο δεν επιτράπηκε να καθίσει καν στον πάγκο (ο Βετούλας κάθισε προχθές με την ιδιότητα του μεταφραστή) πήρε θέση και έδωσε σαφείς εντολές στην ΚΕΔ και στον ΕΣΑΚΕ. Ποιες ήταν οι εντολές της Ομοσπονδίας; Οι διαιτητές και ο ΕΣΑΚΕ, να επιτρέπουν στον Νίκο Βετούλα, στον Δημήτρη Παπανικολάου και οποιονδήποτε άλλον με τα δικά τους προσόντα (πρώην διεθνείς παίκτες, παίκτες με μεγάλη παρουσία στην Α1 και προσφορά στο μπάσκετ), να κοουτσάρουν, έστω και χωρίς δίπλωμα, μέχρι να γίνει Σχολή και να λυθεί το πρόβλημα, αφού δεν ευθύνονται οι ίδιοι που δεν έχουν.

Οι Κορομηλάς, Γκούμας, Κατραχούρας λοιπόν προχθές δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους. Οχι γιατί υπέπεσαν σε λάθος υποδείξεις, άλλωστε τα λάθη όταν είναι ανθρώπινα είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά γιατί άλλες εντολές είχαν δοθεί στην ΚΕΔ και άλλες εφάρμοσαν αυτοί.

"Ηταν λάθος των διαιτητών που δεν επέτρεψαν στον Νίκο Βετούλα να κοουτσάρει. Οι εντολές που έχουν δοθεί και στην ΚΕΔ και στον ΕΣΑΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα για τους προπονητές χωρίς δίπλωμα είναι σαφείς. Κακώς οι διαιτητές στο παιχνίδι του Απόλλωνα με τον ΚΑΟΔ ενήργησαν όπως ενήργησαν" μας είπε χθες όταν ενημερώθηκε για το τι ακριβώς συνέβη, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης.

Θα πουν κάποιοι ότι ο Απόλλων έχασε το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ, αλλά θα μπορούσε να το έχει πάρει αν στα τελευταία 14΄΄ της κανονικής διάρκειας αντί για 2/6 βολές είχε τουλάχιστον 3/6. Και ότι για αυτή την αστοχία, είτε καθιστός ήταν ο Βετούλας, είτε όρθιος, είτε έδινε εντολές, είτε όχι, δεν θα μπορούσε να αντιδράσει.

Θα συμφωνήσουμε, όμως όταν θα του επέτρεπαν να κάνει την δουλειά του, όπως προβλέπεται για τους προπονητές, όρθιος εάν χρειαζόταν δίπλα στην γραμμή, θα μπορούσε να επέμβει στο παιχνίδι καλύτερα. Οπως έκανε ο Καλαφατάκης. Θα μπορούσε να πει "δυο λόγια", να προβλέψει μια φάση. Και στο κάτω-κάτω όταν συνεχώς πήγαιναν οι διαιτητές και του έλεγαν να μην σηκωθεί, δεν του επέτρεπαν να λειτουργήσει όπως ήθελε. Ολα αυτά σε ένα παιχνίδι που κρίνεται στο σουτ παίζουν τον ρόλο τους..."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports