Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δριμεία επίθεση στη Χρυσή Αυγή από τη Γενική Συνέλευση του Παμμικρασιατικού

Πάτρα: Δριμεία επίθεση στη Χρυσή Αυγή απ...

"Είναι αυτοί που αύριο θα θεωρούν και τους έλληνες εργάτες σκουπίδια"

"Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού. Όχι μόνο δεν είναι ενάντια στο σύστημα, όπως θέλει δήθεν να παρουσιάζεται, αλλά είναι γέννημα - θρέμμα και κόμμα του αστικού πολιτικού συστήματος" αναφέρει σε ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση του Παμμικρασιατικού και συνεχίζει:

"Αξιοποιείται και υποστηρίζεται από την πλουτοκρατία, να στρέψει τον έναν εργάτη απέναντι στον άλλο με στόχο την διατήρηση της καπιταλιστικής εξουσίας, για να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Η δράση τέτοιων οργανώσεων παρουσιάζεται και πραγματοποιείται όταν τα βασικά κόμματα του αστικού πολιτικού συστήματος δυσκολεύονται να ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια που γεννάει η όξυνση των λαϊκών προβλημάτων από την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Τότε αναλαμβάνουν πιο ενεργό δράση τέτοιες φασιστικές οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή που σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους εργάτες, αναγορεύοντας σαν εχθρό τον μετανάστη εργάτη που έχει άλλο χρώμα, θρησκεία, πατρίδα.

Είναι αυτοί που αύριο θα θεωρούν και  τους έλληνες εργάτες «σκουπίδια». Αυτοί που σήμερα δείχνουν τα μπράτσα τους στον φτωχό και κατατρεγμένο, σιωπούν μπροστά στους «πατριώτες» Αλαφούζο, Μαρινάκη και λοιπούς εκλεκτούς της εφοπλιστικής οικογένειας που δεν έχουν ένα Έλληνα εργαζόμενο στα πληρώματά τους, που δεν κατασκευάζουν ούτε βάρκα  στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο που στην Βουλή ψηφίζουν αγκαλιά, με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής τράπεζας.

Καμία ανοχή είναι υποκριτές. Είναι επικίνδυνοι.

Τα λαϊκά στρώματα και πολύ περισσότερο εμείς οι πρόσφυγες δεν πρέπει να ξεγελαστούμε. Τους γνωρίζουμε, όπως γνωρίσαμε και τα χιτλερικά κτήνη -που θαυμάζει η ηγεσία της Χρυσής Αυγής- όταν εκτέλεσαν εν ψυχρώ τα παλικάρια μας στο Μπλόκο των Προσφυγικών.

Καλούμε όλους τους πρόσφυγες, τους εργαζόμενους να απομονώσουν και να καταδικάσουν τη φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή που με την αντικομουνιστική της υστερία, τις  τρομοκρατικές επιθέσεις της, βοηθάει να περάσουν οι πολιτικές της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας των λαϊκών στρωμάτων.

Με κάθε τρόπο θα μπούμε εμπόδιο και δεν θα επιτρέψουμε ούτε στους σαλονάτους του αστικού συστήματος ούτε στους μπράβους του να μας βάλουν στο χέρι για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους.

Απόφασή μας είναι το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας των εργαζομένων.

Η συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία μπορεί όχι μόνο να αποκρούσει τις επικίνδυνες λογικές της Χρυσής Αυγής, αλλά και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και να αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης προς όφελος των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις