Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: H σύλληψη του 58χρονου Έλληνα για κατοχή 37 αρχαίων αντικειμένων- Το δελτίο της αστυνομίας και οι ΦΩΤΟ

Πάτρα: H σύλληψη του 58χρονου Έλληνα για...

Κατασχέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου "Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς"

Συνελήφθη, στις 08/10 το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 58 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  σε έρευνα που ενήργησαν στον προαύλιο χώρο της οικίας του 58χρονου, στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά τριάντα επτά (37) αντικείμενα αποτελούμενα από αρχιτεκτονικά μέλη αμφορέων, επιτύμβιων στηλών, αγαλματιδίων και διάφορα άλλα τμήματα γλυπτών, τα οποία ήταν φτιαγμένα από μάρμαρο, μόλυβδο, πέτρα και πηλό.

Τα αντικείμενα που ανευρέθηκαν, εξετάσθηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της ΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και σύμφωνα με αρχική εκτίμηση κατατάσσονται χρονολογικά κατά τα ύστερα Ρωμαϊκά χρόνια, ενώ για την ακριβή ιστορική - πολιτιστική τους αξία  θα συσταθεί η προβλεπόμενη από το Νόμο επιτροπή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα κατασχεμένα αρχαία αντικείμενα αποδόθηκαν στην ΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις