Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απίστευτη κομπίνα: Αποκόμισε 7.730 ευρώ νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα σε 20 θύματα!

Απίστευτη κομπίνα: Αποκόμισε 7.730 ευρώ ...

Ένας 57χρονος στη Θεσσαλονίκη

Διαμερίσματα που δεν του ανήκαν ενοικίαζε ένας 57χρονος απατεώνας σε ανυποψίαστους πολίτες στη Θεσσαλονίκη. Παρουσιαζόταν ως ιδιοκτήτης, έπαιρνε προκαταβολές και στη συνέχεια εξαφανιζόταν. Τη συγκεκριμένη απάτη, μάλιστα, την είχε κάνει επάγγελμα.

Ειδικότερα, προχθές το πρωί οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λευκού Πύργου κατάφεραν έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στην κατοχή τους να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τον 57χρονο. Του πέρασαν χειροπέδες την ώρα που προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έλαβε ως εγγύηση 400 ευρώ από μία 49χρονη αλλοδαπή, προκειμένου να της το ενοικιάσει.

Από την προανάκριση που ακολούθησε προέκυψε πως ο 57χρονος από τα μέσα του περασμένου Ιουνίου έως και την ημέρα της σύλληψής του παρουσιάζονταν σε διάφορους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ως υποψήφιος ενοικιαστής. Συμφωνούσε να τα ενοικιάσει και έπαιρνε τα κλειδιά χωρίς όμως να καταβάλλει χρήματα ως εγγύηση.

Στη συνέχεια, προσποιούνταν ο ίδιος ότι είναι ιδιοκτήτης και παρουσίαζε τα διαμερίσματα σε ανυποψίαστους πολίτες. Κατάφερε να εξαπατήσει συνολικά 20 υποψήφιους ενοικιαστές, ενώ αποπειράθηκε να πάρει χρήματα από δύο ακόμη άτομα, χωρίς να τα καταφέρει. Από την δράση του εκτιμάται ότι αποκόμισε 7.730 ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ακόμη πως ο 57χρονος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών για το ίδιο αδίκημα. Ο δράστης στο παρελθόν έχει συλληφθεί αρκετές φορές για παρόμοιες υποθέσεις εξαπάτησης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο 57χρονος ζούσε, εξαπατώντας υποψήφιους ενοικιαστές διαμερισμάτων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις